November is de speelgoedmaand bij uitstek. Daarom contacteerden we Katja Coenegrachts. Een echte kenner op gebied van speelgoed & trotse eigenares van speelgoedwinkel Kat & Koe te Sint-Truiden. Zij zal deze maand onze guest editor zijn en jullie de leukste speelgoed weetjes en trends meegeven. 

Maak kennis met Katja!

KATja COEnegrachts is onze nieuwe guest editor. Ze is kleuterjuf van opleiding, maar nu trotste eigenaar van Speelgoedwinkel Kat & Koe.  

Een 16-tal jaren geleden nam Katja haar grote duik in het onbekende en startte ze met haar winkeltje.  Vanuit een ‘goesting’ naar mooi, verantwoord, prikkelend én vooral veilig speelgoed kwam ze uit bij de wat andere speelgoedmerken. Zo koos ze voor kwaliteitsvol en duurzaam speelgoed dat niet zomaar op elke hoek van de straat kan worden gekocht.

Speelgoedwinkel Kat & Koe

De winkel ‘Kat & Koe’ is met kleine stapjes een vaste waarde geworden in de stad Sint-Truiden (en daarbuiten). Advies en raad wordt met plezier gegeven in de fysieke winkel van Katja.  Maar Katja dacht ook aan de mama’s en papa’s met weinig tijd. Daarvoor zorgde ze een een webshop met een leuk online aanbod.  www.katenkoe.be

Spelenderwijs ontwikkelen

Zoals de ontwikkeling van een kind voor elk kind anders verloopt, zo heeft ook ieder kind zijn of haar talenten.  De ene kan snel praten, de andere stapt al voor hij heeft leren kruipen. Katja koos daarom voor speelgoed dat bij elk kind iets kan bijbrengen. Speelgoed dat kinderen helpt bij hun ontwikkeling. Voor ieder wat wils.

Deze merken vind je in Katja’s speelgoedwinkel

De belangrijkste merken die je in Katja’s speelgoedwinkel vindt zijn : Haba, Plantoys, Lilliputiens, Corolle, Brio, Sylvanian Families, Djeco, Scratch, Wobbel, Buki, Smart Games, Schleich, Trybike, Grimm’s,…

Katja als guest editor

De komende weken licht Katja graag enkele van haar merken toe : bewegen en tot rust komen en waarom dit zo nodig is (wobbelyoga), gezelschapsspelletjes en waarom ze zo belangrijk zijn. En alles over poppenhuizen en de poppenwereld als verwerking voor emoties en gebeurtenissen. Tenslotte zal ze je ook nog leren knikkeren en meegeven hoe knikkerbanen helpen bij het leren van probleemoplossend denken.

Wil je een bezoekje brengen aan Katja’s speelgoedwinkel?

Dat kan! Je vindt ‘Kat & Koe’ in de Ridderstraat 4 te Sint-Truiden. Check zeker haar openingsuren:

  • Ma : 13.30u – 18u
  • Di – Vr : 10u-12.30 en van 13.30u tot 18.00u
  • Zaterdag : 10u – 18u
  • Zondag : gesloten (16 en 23 december open van 14u – 18u)