De zomer is volop in het land en we doen het ene terrasje na het andere. Ook de barbecue steken we regelmatig aan en heerlijke, koude pastasalades staan frequent op ons weekmenu. Geef toe het klinkt fantastisch. Maar helaas blijven die extra kilootjes al snel plakken. Tijd dus om een eens een food coach als guesteditor aan te stellen. Daarom stellen wij je voor aan Tanja!

Tanja Conaert is al sinds geruime tijd erg gefascineerd door gezonde voeding. Daarom startte ze in 2008 haar studies om voedingsdeskundige te worden. Zodat ze ook andere hierbij kan helpen. Verder specialiseerde ze haar in kindervoeding en sportvoeding. “Het is belangrijk dat zowel volwassen als kinderen gezond eten. Ook sporters hebben een goede basis nodig om het maximale resultaat te bekomen.” Aldus Tanja.

Tanja’s passie

Tanja’s passie bestaat uit het delen van alle weetjes over gezonde voeding met de buitenwereld. Dat is de reden waarom ze onlangs een eigen zaak oprichtte, namelijk Food Coach Limburg.

Haar motto: “Met mij als hulplijn kan je snel de betere versie van jezelf zijn. Dit wil zeggen dat met mijn deskundig advies en professionele begeleiding en jouw inzet en motivatie we samen de beste resultaten kunnen bekomen. Op deze manier voel je je beter in je vel, krijg je meer energie en zie je er ook nog eens op je best uit!” Aldus Tanja.

Hoe gaat ze te werk?

Aangezien je lichaam is opgebouwd uit het voedsel dat je eet, kun je ook maar beter goed en gezond leven. Elk lichaam is anders en iedereen heeft een andere doelstelling. Dit is de reden waarom Tanja persoonlijk en op maat gemaakt advies geeft.

Zoals hierboven staat beschreven is ze haar gaan specialiseren in algemene afslanking, kindervoeding en sportvoeding. Hierdoor is het mogelijk om de meest nauwkeurige, correcte en persoonlijke schema’s op te stellen.

Om te beginnen wordt er een voedingsanamnese afgenomen. Tijdens dit moment leert ze haar bezoekers kennen. Zo leert Tanja wat iemand graag eet en wat de persoon in kwestie absoluut niet lust. Je krijgt van Tanja dan de nodige tips en lekkere recepten mee naar huis.

Van bodyscan tot aangepast voedingsschema

Bovendien wordt er een volledige bodyscan gemaakt waarbij ze een totale meting van je lichaam doet.

Dit houdt in:

  • BMI (Body Mass Index)
  • Lichaamsgewicht
  • Buik- en heupomtrek
  • Visceraal vetgehalte
  • Spier- en vetmassa
  • vochtpercentage

Tot slot maakt ze een gepersonaliseerd voedingsschema met de verkregen gegevens. Samen gevat kan er gezegd worden dat Tanja een gepassioneerde en professionele food coach is. Eentje die het verkeerde beeld over gezonde voeding de wereld uit wilt helpen zodat iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn.

De komende vier weken zal Tanja enkele voedingstips met jullie delen. Wij zijn alvast benieuwd naar haar artikels. Jullie ook?!

 


Heb je onze andere guesteditor van deze maand al ontdekt? Hypnosetherapeute Gabriela Garaba laat je gewicht verliezen of je vliegangst overwinnen dankzij hypnosetherapie! Je leert ze hier kennen!