De grote vakantie is helaas voorbij. De schoolboeken zijn weer netjes gekaft en de schoolagenda’s zijn nog helemaal blanco. Klaar om gevuld te worden met een flinke dosis huistaken en toetsen. Om jullie daar wat mee te helpen namen we contact op met Maureen, oprichtster en eigenares van het Huiswerkinstituut. Dankzij de tips en weetjes van deze bijzondere dame zullen jij of je kids dit schooljaar gegarandeerd punten scoren!

Maak kennis met Maureen Berben

Maureen is oprichtster en eigenares van het Huiswerkinstituut. Ze was leerkracht in een secundaire school, net over de grens in Nederland maar ze wou graag dichter bij de leerling staan en meer kunnen doen. Zo is ze kleinschalig gestart om leerlingen in België bijles en begeleiding te geven aan huis. Daar merkte ze vaak dezelfde valkuilen op, het leren leren was moeilijk. Vragen als: Hoe begin ik hieraan? En hoe kan ik mijn concentratie vasthouden? Doken maar al te vaak op en dan is een uurtje bijles per week natuurlijk kort. 

Samen met leerlingen studeren

Zo groeide het idee om sámen met de leerlingen te studeren en ze zo te begeleiden naar een juiste studiehouding. Maureen begon drie jaar geleden met dit concept en in september start ze terug met een dertigtal leerlingen. Ondertussen zijn er een aantal jonge, enthousiaste leerkrachten in het huiswerkinstituut aan de slag om elk kind zo kwaliteitsvol mogelijk te begeleiden bij het studeerwerk.

Verschillende leerlingen komen na school in het Huiswerkinstituut studeren onder Maureen’s en haar collega’s begeleiding of volgen een individuele bijles. “Onze leerlingen komen uit alle mogelijke leerjaren, niveaus en scholen. Bij ons ben je welkom, of je nu op het lager of secundair onderwijs zit, op een theoretisch of meer praktijkgerichte opleiding, of je vakbijles of studiebegeleiding nodig hebt. Wij zoeken, na een kennismakingsgesprek, naar een gepaste begeleiding voor elke leerling.” aldus Maureen.

Huiswerk en studietips voor onze lezers

In de maand september zal Maureen elke week inzicht geven in haar aanpak naar een goede studiehouding. Wat kan je als ouder doen voor je studerend kind, wanneer neem je best bijles voor je kind of is er misschien sprake van faalangst? Ook geeft ze nog studietips mee om het schooljaar aan te vatten en om vol te houden. 

Over een goede start van het nieuwe schooljaar gesproken, toch?!

Wil je meer weten over het Huiswerkinstituut van Maureen? Bezoek dan zeker een keertje haar website of hou gewoon Flashmagazine.be in de gaten…