Als puntje bij paaltje komt, spreekt paaldansen nog vaak tot de verbeelding. Liesbet, onze guest editor van februari, doet de geheimen van de sport uit de doeken. Naast zaakvoerder van Pole Tricks Leuven en Pole Tricks Zonhoven, is ze zelf een ervaren paaldanseres. De ideale persoon dus om je mee te nemen achter de schermen. 

Elf jaar geleden was Liesbet op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam terecht bij sportief paaldansen. Wat begon als een wekelijkse hobby, groeide uit tot een passie. Van 2010 tot 2012 nam ze deel aan het Belgisch Kampioenschap Paaldans en behaalde daar brons en twee keer zilver. Ook op het Benelux Kampioenschap Paaldans wist ze de tweede plaats te bemachtigen. Haar vrije tijd ging ondertussen integraal naar het volgen van lessen en workshops en het begon te kriebelen om een eigen studio te starten. In 2011 werd deze droom werkelijkheid en zag Pole Tricks het licht.

Guest editor: Pole Tricks - Flashmagazine

Living the dream

Na een succesvolle start in Alken, begon ze een tweede studio in Leuven en werd het tijd voor een volgende mijlpaal. Vorig jaar waagde ze dan de sprong om fulltime voor Pole tricks te kiezen én ze verhuisde de Limburgse studio van Alken naar Zonhoven.

Maar daar stopt haar passie niet. Enkele jaren geleden startte Liesbet samen met Tine Poullet en Sarah Cavenaile de Belgian Pole Dance VZW. Hun doel? Paaldans promoten als sport. Met dit in het achterhoofd namen zijn in 2016 de organisatie over van het Belgian Pole Dance Championship, dat dit jaar maar liefst 70 deelnemers telt.

Guest editor: Pole Tricks - Flashmagazine

Iedereen kan paaldansen

Daar is Liesbet van overtuigd. Bij Pole Tricks kan je terecht vanaf elk niveau: van (heel erg) beginnend tot gevorderd. Hou je van sportief of meer van het sensuele? Op zoek naar krachtopbouw of toch liever wat leniger worden? Voor iedereen is er een geschikte les. Met een team van negen enthousiaste docentes weet ze ondertussen al meer dan 200 mannen en vrouwen te motiveren op twee locaties.

Wat mag je verwachten?

Liesbet geeft je als guest editor een kijk in de wondere wereld van het paaldansen. Ze legt de verschillen uit tussen sportief en sexy paaldans, hoe je spelenderwijs aan je zelfvertrouwen kan werken, maar ook waarom het belangrijk is om flexibel in het leven te staan en hoe het eigenlijk komt dat paaldans zo verslavend is.

Interesse in lessen? Neem dan zeker eens een kijkje op: www.poletricks.be. 

Guest editor: Pole Tricks - Flashmagazine

 

 

 

 

LIESBET JORISSEN ı Zaakvoerder
Senator A. Jeurissenlaan 1109 ı 3520 Zonhoven
Kolonel Begaultlaan 15, loft 208 ı 3000 Leuven (Vaart)
info@poletricks.be ı www.poletricks.be
IG: @poletricks_belgium ı FB: @poletricksbelgium