Geen idee meer wat je met je kinderen kan gaan doen? Dan komen deze wandelingen als geroepen! Wij selecteerden er vijf die elke kleine spruit gegarandeerd een onvergetelijk avontuur bezorgen.

Shaggy & Sherry en de schat van de baron – Mol

De allerkleinsten aan het wandelen krijgen, is niet altijd een gemakkelijke opgave. Gelukkig kan je in Mol bij de toeristische dienst terecht voor een leuke tocht. Met behulp van een rugzakje dat je in bruikleen krijgt met daarin onder meer een tof opdrachtenboekje, moeten de deelnemers de konijntjes Shaggy & Sherry helpen de code van de schat van de baron te bemachtigen. Goed voor drie dolle kilometers door de stad.

Bosland Sahara Expeditie – Lommel

Deze belevingswandeling in de Lommelse Sahara is voor echte speurneuzen van 6 tot 10 jaar. Een speciale Boslandgids neemt jou en je familie mee op stap in de wereld van Zeno de Zandloopkever. Onderweg beleef je het gebied op een nieuwe manier via toffe opdrachten, spelletjes, actie en avontuur. Deelnemers vervullen tijdens de expeditie een geheime opdracht en naar het schijnt ligt er ook een schat begraven…

Martin de IJsvogel – Heusden-Zolder

Op stap gaan met Martin de IJsvogel maakt het nog leuker om Domein Bovy te ontdekken. De kleurrijkste inwoner neemt alle kinderen mee op verkenningstocht aan de hand van leuke doe- en zoekopdrachten. Wat gebeurt er allemaal tussen de bomen? En wat zie je in het water schitteren? Ontdek het samen met Martin!

Wandel mee met professor Tack – Herentals

Professor Tack zit vaak in het bos van Hidrodoe om er proefjes te doen. Ook vandaag zou hij op onderzoek gaan, maar hij is nergens te bespeuren. Samen met hun (groot)ouders gaan kleuters en kleinere kinderen op verkenning om hem te helpen met behulp van het wandelboekje én een rugzak vol leuke materialen. Je mag je verwachten aan leuke proefjes én dingen die je nog nooit hebt gedaan in een bos. Of heb jij al eens bosbowling gedaan?

Pagadderpad – Dessel

Aan de Sas4-Toren vertrekt het Pagadderpad, een beweeglijke boswandeling van 2,5 km voor alle grote en kleine pagadders. De tocht daagt je kinderen onderweg op verschillende manieren uit om te bewegen: lopen over water, springen, rennen als een vos/konijn/ree, dennenappels schieten, balanceren, een boot verder trekken…

DELEN