Nog maar enkele weken tot Kerstmis, hoog tijd dus om je verlanglijstjes op te stellen. Net zoals wij, wordt elke vrouw graag verwend met een persoonlijk cadeau zoals een goed parfum, toch?! Maar hoe weet je welk geurtype je bent en welk parfum dus bij jou past? Wij geven je 5 concrete tips die de kans op slagen verhogen. 

1. Bereid je voor

Voor je je lijstje kan opstellen, moet je natuurlijk weten welke nieuwe geur je op je badkamerschap wilt. Maar nog voor je naar de parfumerie gaat om enkele parfums te testen of staaltjes op te pikken, bereid je je het best eerst voor. Dit doe je door magazines en blogs te lezen en een lijstje te maken van de geuren die je aanspreken. Kijk daarnaast ook eens in je kast, welke parfums heb je? Probeer te achterhalen wat de parfums gemeenschappelijk hebben en wat je net zo lekker vindt ruiken aan deze geurtjes.

2. Bepaal welk type je bent

Aan de hand van je lijstje dat je gemaakt hebt, ga je op zoek naar welk geurtype je bent. We helpen je op weg:

  • Romantische, warme types kiezen voor poederige parfums of gourmand parfums. Romantische geuren zijn zoet, diep, mysterieus en houtachtig warm. Denk aan parfums met accenten van bloemen of vanille. Een goed voorbeeld hiervan is J’adore van Dior.
  • Minimalistische types houden meer van cleane parfums, zonder franjes. Ze kiezen voornamelijk voor pure geuren, zonder toevoegingen. Bijvoorbeeld Terre D’Hermès van Hermès. 
  • Bij de natuurlijke types grijpen we naar geuren uit de natuur zoals appel, thee en vijg. Dit zijn geuren die het parfum fris en geven aardse accenten. Denk aan Be Delicouis van DNKY. 
  • Sportieve geurtypes grijpen naar neutrale geuren. De parfums bevatten veelal dennen, zeezout en citrus. Een goed voorbeeld van een sportieve geur is Olympae van Paco Rabanne.
  • De exotische types houden meer van fruitige geuren. Zoals de geur van ananas, perzik, sinaasappel. De parfums geven een vrolijk zomer gevoel, zoals bijvoorbeeld Born in Paradise van Escada.

3. Kijk naar de kleur

Voor een deel ruiken we ook met onze ogen, want een bepaalde kleur roept al een bepaalde geur bij ons op. Denk maar aan groen, dit doet ons denken aan de natuur. Parfums met een groene kleur ruiken meestal naar grassen en bladeren. Dus ook de kleur van een parfum speelt een belangrijke rol en bepaald al deels welk type parfum je voor je hebt. Hou je bijvoorbeeld van fruitige parfums, dan grijp je naar oranje. Riek je liever mysterieus, dan grijp je naar paars. 

4. Test maximum 3 geuren

Na deze voorbereiding ben je klaar om naar de parfumerie te gaan. Nog een gouden regel: ga nooit met lege maag parfum uitkiezen, dat bekomt je niet! Verder raden we aan om maximaal 3 geuren uit te testen in de winkel, zo kan je optimaal de geuren ruiken. Test ook altijd eerst de parfum op een strookje papier en pas als de geur je bevalt op je huid.

5. Neem je tijd

Als laatste is het belangrijk dat je je tijd neemt voor je een geur uitkiest, door de warmte van je huid verandert de geur namelijk nog. Dus loop even rond in de winkel en ruik tussendoor nog eens een keer. Kom je er nog niet helemaal uit? Vraag aan de verkoopster of je een staaltje meekrijgt van de uitverkozen geuren. Zo kan je ze nog eens opnieuw proberen en beslissen welke geur werkelijk op je lijf geschreven staat. 

Liefs, 

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin