Limburgs keukentalent met Siciliaanse roots

Het afgelopen coronajaar was geen lachertje voor onze horeca. Ook niet voor Peppe Giacomazza, chef van restaurant La Botte in Genk en populair tv-gezicht op kookzender njam! Maar ondanks twee lockdowns en veel onzekerheid bleef Peppe niet bij de pakken zitten. Zo blikte hij een nieuw seizoen van het programma ‘De Chalet’ in samen met Dominique Persoone en Jeroen De Pauw; én stampte hij een gloednieuwe productenlijn & webshop uit de grond.

Peppe, het vierde seizoen van ‘De Chalet’ werd dit najaar ingeblikt. Wat mogen we verwachten?
Peppe: Veel lekkers en veel gezelligheid! Want voor de vierde keer op rij trok ik met twee van mijn njam-collega’s naar een chalet in ons land, op culinair boysweekend, zeg maar. Vorig jaar zaten we in Oostduinkerke, aan de Belgische kust dus. En dit najaar trokken we naar de streek rond de Semois.

Wat is er dit seizoen anders dan de vorige seizoenen?
Peppe: Voor het eerst is Jeroen De Pauw van de partij. Hij is een vaste waarde op njam! en iemand die perfect in het programma past met zijn simpele en originele recepten. Zijn komst is dus zeker iets nieuws. Daarnaast trekken we dit seizoen niet naar telers en kwekers in de buurt, omdat dat niet mogelijk was door de coronamaatregelen. Maar in plaats daarvan beleven we extra veel plezante momenten ‘onder ons’ in en rond de chalet. Zo zijn Dominique Persoone en ik bijvoorbeeld een tochtje op de Vespa gaan maken in de omgeving. Echt heel plezant.

Is de streek rond de Semois een aanrader?
Peppe: Ja, absoluut. Ik voelde mij er meteen thuis. Het voelde zelfs als Italië voor mij, zo’n mooie streek die zoveel te bieden heeft. Echt pure vakantie was het. Lekker eten, goed gezelschap. Wat wil een mens nog meer?

Krijgen we dit seizoen ook weer constant het water in de mond?
Peppe: Ja, daar is het natuurlijk om te doen! We willen de kijker inspiratie geven om zelf feestelijk te koken en daar ook van te genieten. De gerechten zijn allemaal heel haalbaar. Ik hoop echt dat de mensen thuis zin krijgen om zelf aan de slag te gaan en nieuwe dingen uit te proberen.

Hoe heb jij de afgelopen maanden beleefd als chef van je restaurant La Botte?
Peppe: Het was heel bitter om La Botte te moeten sluiten. Zeker omdat we 16/20 hebben behaald in Gault & Millau. Dat zorgt in normale tijden voor heel veel reservaties en dus ook veel drukte. Corona besliste daar helemaal anders over en dus hebben we de zaak in de twee lockdowns moeten sluiten. Super jammer natuurlijk.  We hebben wel een afhaalmenu op poten gezet in La Botte en dat was een succes.

En wat met Peppe’s, jouw andere zaak in Genk?
Peppe: Peppe’s is altijd open gebleven. Daar kan je gerechten afhalen, dus dat was geen probleem. We hebben ook een delivery service voor andere provincies op poten gezet met de gerechten uit Peppe’s. Maar doordat ik veel meer tijd had dan gewoonlijk, heb ik een heel nieuwe productenlijn uitgewerkt met artisanale sauzen en producten uit Italië, onder meer met verse oregano van mijn familie in Sicilië. En die producten kunnen de mensen aankopen via de nieuwe webshop van Peppe’s. Dus corona heeft ook wel iets goeds teweeggebracht voor de smulpapen en lekkerbekken thuis!

‘De Chalet aan de Semois’, elke zondag een nieuwe aflevering om 11u, 16u en 23u op njam!

DELEN