Wie ouder is dan zestien, een hart voor dieren heeft en zijn of haar vrije tijd zinvol wil besteden is aan het juiste adres in het dierenasiel. Hoeveel tijd je als vrijwilliger investeert, kan je zelf beslissen. Het is een cliché, maar … alle beetjes helpen! 

Wat moet je doen als vrijwilliger in een dierenasiel?

Wel.. Dat is echt niet alleen hokken poetsen. Er zijn immers tal van mogelijkheden om je nuttig te maken voor het dierenasiel. Hulp tijdens evenementen, PR werk, fondsenwerving, opvang als pleeggezin, dieren ophalen, karaktertesten afnemen bij de katten volgens het “Meet your Match’-systeem, met de honden wandelen, klusjes uitvoeren, opvolging van de geadopteerde dieren, hulp bij de administratie, afwassen, groenonderhoud,…

Doorgroeimogelijkheden

Yes, ook bij ons zijn er doorgroeimogelijkheden. Wie er klaar voor is, kan steeds meer verantwoordelijkheid krijgen. Vrijwilliger zijn in het dierenasiel betekent bovendien steeds bijleren, want dankzij verschillende cursussen en workshops voor de vrijwilligers blijft het asielwerk boeiend en leerrijk. Het is belangrijk dat vrijwilligerswerk altijd in het teken van het welzijn van de dieren staat. 

Vergeet niet, vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend..

Interesse? Nog niet overtuigd? Kom eens langs

Iedere eerste zaterdag van de maand is er om 13.00 uur in het asiel een infomoment voor kandidaat vrijwilligers.