“Heeft popje een nieuw pampertje nodig?” Het klinkt ‘oh zo’ schattig als je je kleine schat dat hoort vragen aan haar popje. Ik leerde in mijn carrière al heel wat over speelgoed en wat de effecten ervan op kinderen zijn. Een pop en poppenhuis dragen dan ook extra goed bij aan de ontwikkeling van een kind. Hoe juist? Dat vertel ik je graag!

Mama en papa imiteren

Dat kinderen volwassenen imiteren is niets nieuws.  Het is voor hen dé manier om vaardigheden te oefenen en onder de knie te krijgen.  Ook emoties kunnen kinderen gemakkelijk kwijt in hun spel.  Bang-blij-boos-verdrietig… In hun rollenspel wordt heel wat emotie geventileerd.

De verwerking van prikkels

Poppenhuizen en poppen lenen zich uitstekend tot de verwerking van de vele prikkels waaraan kinderen worden blootgesteld! Op het potje gaan, bang in het donker, blij voor een verjaardag, verdrietig omwille van gepest worden, boos op je beste vriendje…  Jonge kinderen ‘spelen’ situaties na en geven op die manier alles een plaatsje of ze komen zelfs tot oplossingen voor hun ‘probleempjes’.

Dieren

Ook diertjes horen steevast thuis in de kinder/speelwereld.  Omwille van hun onschuld, zachtheid, tederheid, aaibaarheidsfactor. Of het nu om een echte kat of hond gaat of een speelgoedversie, je kleintje zal er zich enorm goed bij voelen.
Katja Speelgoedwinkel Kat & Koe

 


Lees ook Katja’s tips voor de aankoop van de leukste gezelschapsspelletjes voor kinderen van alle leeftijden.