Tijdens de zomer is het altijd een goed idee om een lekkere pastasalade te maken! Voor deze lauwe pastasalade kan je trouwens alles op voorhand klaarmaken. Zo moet je enkel nog de pasta koken en onder de koude ingrediënten mengen. Smullen geblazen!

Recept: lauwe pastasalade met spek en mozzarella - Flashmagazine

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 500 g pasta Conchiglie Rigate
  • 1 bol (100 g) mozzarella
  • 400 g kerstomaatjes
  • 400 g spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 50 g pijnboompitten
  • Rucola
  • Gedroogde oregano
  • Gedroogde basilicum
  • Peper en zout

Aan de slag!

  1. Bak de spekblokjes licht krokant, schep ze uit de pan en laat afkoelen. Bak daarna in het overgebleven vet de ui en de look glazig en voeg ze bij de spekblokjes.
  2. Rooster de pijnboompitten in dezelfde pan. Meng ze bij het spek.
  3. Snij de kerstomaatjes in 4 en de mozzarella in blokjes. Zorg dat het spekmengsel afgekoeld is en voeg alles samen. Kruid rijkelijk met oregano, basilicum, peper en zout.
  4. Kook de pasta gaar in gezouten water, laat uitlekken en meng onder de andere ingrediënten. Het bord werk je af met wat rucola. Smakelijk!

Recept: lauwe pastasalade met spek en mozzarella - Flashmagazine

Tip: Serveer er een mousserende wijn bij van wijdomein Schorpion uit het schitterende Limburgse Haspengouw. Zijn fijne bubbels en typische diepe, krachtige smaak brengen deze pastasalade naar een hoger niveau.

Deze lauwe pastasalade geproefd en zin in nog meer lekkers? Bekijk ook onze andere recepten!