Goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

Een term waar we vandaag allemaal al wel van gehoord hebben maar niet noodzakelijk realiseren wat de voordelen ervan zijn. Uiteraard is ons allemaal duidelijk dat we er een opvangsysteem voor nodig hebben… een waterton kent iedereen. Dat we dat water kunnen hergebruiken voor onze tuin, dat weet ook iedereen. Maar dit water inzetten voor onze wasmachine of wc… nu wordt het pas echt interessant!

 

Regenwaterrecuperatie

Opeens zien we een extra manier om onze vaste kosten naar beneden te halen én bij te dragen aan onze ecologische voetafdruk verminderen. Het spreekt voor zich dat we nu niet voldoende hebben aan een opvangton, maar ook de leidingen naar binnen zullen moeten voorzien. Voor mensen die hun woning reeds hebben staan betekent dit aanpassingen. Voor mensen die bouwen, kunnen dit voorop incalculeren. Bij nieuwbouw of een substantiële renovatie is het trouwens bij wet verplicht.

 

Wat als de ton leeg is

Gelukkig werd ook hier aan gedacht! Net als bij de zonnepanelen… wanneer de omvormer bij te weinig zonlicht, elektriciteit van het netwerk zal nemen, zal het regenwaterrecuperatiesysteem dat voor je meten en zo nodig aanpassen naar leidingwater wanneer de ton leeg is.

 

Zuinig in energie

De systemen worden zorgvuldig geselecteerd op hun verbruik zodat ook hier de ecologische voetafdrukvermindering bewaakt blijft!

 

Tip

Omdat ze bij Gema ecologie en economie als ontegensprekelijk verbonden zien, bieden ze regen recuperatiesystemen als kant-en-klare oplossing aan en hebben ze de expertise in huis om, waar nodig, maatwerk aan te bieden.

 

 

 

Paalsesteenweg 73-2, 3580 Beringen

 

 

DELEN