Renault Limburg heeft de wagen die bij u past

13 Renault en Dacia-concessies groeperen zich onder de noemer Renault Limburg om de salonperiode met verenigde krachten én nieuwe modellen aan te gaan. Hybrides en EV’s staan daarbij centraal, maar de conventionele motoriseringen worden zeker niet vergeten.

Limburgs autosalon
Als er geen autosalon in Brussel is, dan organiseren we het gewoon bij ons in Limburg. Dat is het motto van RenaultLimburg.be, het portaal dat dertien Renault en Dacia-concessies verenigt om de klanten op hun wenken te bedienen. Op de speciale website vind je de deelnemende concessies met hun contactgegevens, maar ook de saloncondities die in december van start zijn gegaan en zeker tot eind januari lopen. Zo biedt het Franse merk vier jaar gratis onderhoud, bijstand en garantie bij de aankoop van uw nieuwe Renault. Daarbovenop kunnen klanten genieten van een Easy Deal financiering aan 0% jaarlijks kostenpercentage.

Hybride én plug-in hybride
In de aanloop naar de traditionele salonmaand heeft Renault een reeks nieuwe modellen en motoriseringen geïntroduceerd. Voor de Clio is dat een zelfopladende hybride die onder de noemer E-Tech gaat en een gemiddeld WLTP-verbruik van 4,3 l/100 km oftewel 96 g CO2/km kan voorleggen. De vernieuwde Mégane en de Captur profiteren dan weer van een plug-in hybride aandrijflijn, die de uitstoot nog verder terugdringt tot 29 g CO2/km en daardoor pas echt van een gunstige fiscaliteit kan genieten. Op termijn krijgt ook de aangekondigde Arkana coupé-crossover gelijkaardige aandrijfopties.

Ook rein elektrisch
Op het vlak van EV’s kan Renault zomaar even 10 jaar ervaring voorleggen. Sterker nog, de Renault-groep is de absolute nummer 1 qua verkoop van elektrische voertuigen in Europa, zowel voor personenwagens als voor lichte bedrijfswagens. De grote nieuwigheid van 2021 situeert zich helemaal onderaan het gamma, luistert naar de naam Twingo Electric en vormt een van de voordeligste wegen naar het elektrische rijden toe. Met een rijbereik van bijna 200 km, en nog een stuk meer aan stadssnelheden, gedraagt de guitige Twingo zich nochtans in alles als een grote – behalve in zijn prijs.

Dacia
Last but not least presenteert ook Dacia een belangrijke nieuwigheid: de derde generatie van de succesvolle Sandero en diens stoere Stepway-afgeleide. De bestseller van het Renault-zustermerk komt voortaan ook met een CVT-automaat, terwijl LPG hier de alternatieve brandstofsoort uitmaakt. Het kekke design, dat een stadsautogevoel met compacte SUV-maten combineert, is in ieder geval gebleven. Afspraak op www.RenaultLimburg.be om te weten waar en je wanneer je in de concessies terecht kan –inclusief de laatste drie zondagen van januari– om alle Renault en Dacia-nieuwigheden zelf te gaan ontdekken.

DELEN