YES! Een nieuwe maand, dat wilt zeggen: een nieuwe guesteditor! Graag stellen we je deze maand voor aan de jonge spring-in-‘t-veld, Sara. Deze dame is gek op dieren en is veganist in hart en nieren. Bovendien is deze dame het gezicht achter de blog ‘De Groene Keuken’.

Hi! Ik ben Sara

Ik blog op De Groene Keuken, hou van koken en bakken en zet me in mijn vrije tijd in voor dieren en veganisme. ’s Ochtends geniet ik van een kop koffie en ’s avonds van een tasje thee. Ik ben gek op vegan gebak, comfort food en heerlijke maaltijdsalades. Ik leef samen met mijn man Jo en twee honden Nick en Lenni. We proberen zo groen mogelijk te leven en zijn vegan. In de keuken voel ik me volledig in mijn sas, spelend met ingrediënten van zoete aardappel tot boerenkool, van appels tot zwarte bessen. Ik laat me vooral inspireren door mijn kookboekencollectie, pinterest … of gewoon door wat in mijn koelkast zit.

Veganisme is hip en happening

Ik vind het ontzettend tof dat ik guest editor kan zijn bij Flash magazine. Niet alleen omdat ik zelf geboren en getogen ben in Limburg, maar ook omdat het fijn is dat ik mijn mede-Limburgers zo kennis kan laten maken met veganisme. Veganisme is hip en happening, je vindt tegenwoordig in zowat alle supermarkten vegan burgers en zelfs kaas. 

Waarom ik een veganist werd?

Sinds mijn elfde eet ik vegetarisch, maar toen ik meer en meer erover begon op te zoeken werd ik zo’n 6 jaar geleden vegan, na het zien van een koe die huilde omdat haar kalf werd weg gehaald. Toen ik ontdekte dat vegan leven ook beter is voor het milieu, was ik helemaal zeker van mijn stuk. 

Voor mij is er echt een wondere wereld van lekker eten open gegaan. Ik eet met meer smaak en ik kook nu echt ontzettend graag. Groenten zijn zo veelzijdig, ze verdienen een zoveel mooiere plaats op ons bord dan een simpel bijgerecht. Linzen moeten niet vies zijn, bonen zijn niet oubollig en met fruit kun je heel wat meer dan een appel als snack te eten. 

Try vegan!

Oktober is ook de start van Try Vegan, een campagne waar ik aan meewerk. Als je je inschrijft op de website, krijg je meerdere keren per week een mail met recepten, info en tips. Ik hoop dat jullie mijn enthousiasme en passie voor veganisme meekrijgen en dat ik jullie kan inspireren om heel wat lekkere dingen uit te proberen!

Liefs Sara

 

Sara van de Groene Keuken