Omdat Shan & Stijn verzot zijn op cocktails, weten ze ook als de beste welke tien cocktails jij zeker moet geproefd hebben in je leven. Sla deze cocktail bucket list zeker op, want dit zijn de 10 favoriete cocktails van Shan & Stijn!

1 – Dry Martini

De Dry Martini is een klassieke cocktail die bestaat uit gin en droge witte vermout. Toen wij pas begonnen met onze zaak, kwam onzevriend Marc Mathieux, de toenmalige brand ambassador van Hendrick’s gin binnen en zei “Guys, ik ga jullie een cocktail leren maken, one that is easy to make and easy to fuck up!” Want hoewel deze cocktail uit slechts enkele elementen bestaat, is hij moeilijk om perfect te krijgen. Als jullie ooit de kans krijgen om naar Londen te gaan, ga dan zeker eens langs bij de Connaught, deze bar is niet enkel gespecialiseerd in dit godendrankje, maar ze komen het ook nog eens ter plaatse aan je tafel maken.

2 – Negroni

 Negroni

De Negroni is een iconische Italiaanse aperitief cocktail. De Negroni bestaat uit gelijke delen gin, rode vermout en Campari. Deze bitter zoete cocktail is een perfect alternatief voor iemand die eens iets anders wil dan een Aperol. Iedere bar maakt wel zijn eigen versie van de klassieke Negroni door de spirits te infuseren (met fruit,koffie,..), of door een zoetere vermout te gebruiken voor een zachtere smaak. Hij is ook heel gemakkelijk om zelf thuis te maken. Origineel wordt hij gemaakt met Campari, je kan dit ook vervangen door een nieuwe bitter die nog niet lang op de markt is ‘Martini Bitter’ van Martini, beide zijn heerlijk.

3 – Corpse Riviver No.2

Deze versie van de Corspe Riviver bestaat uit gin, Cointreau, Lillet Blanc, Limoensap en absinthe. De Corpse Riviver is het leven ingeroepen door barmannen om een hangover of kater te genezen. The best way to avoid a hangover is to stay drunk, en dat zal zeker geen probleem zijn met deze jongen.

4 – Espresso Martini

De Espresso Martini is een cocktail op basis van vodka, koude espresso, koffielikeur en suiker siroop. Volgens de verhalen zou de cocktail gecreëerd zijn in een bar in Soho Londen, waar een model na een lange werkdag aan de barman vroeg ‘Can you make me something that wake’s me up en en fuck’s me up’. Deze cocktail is natuurlijk ook een goed excuus om vroeg op de dag te beginnen met drinken, het is tenslotte toch koffie 😉.

5 – Whiskey Sour

De Whiskey Sour is een simpele cocktail op basis van Whiskey, citroensap en suiker siroop. Deze cocktail kan zelfs mensen charmeren die normaal gesproken nooit Whiskey bestellen. Je kan hem drinken met een zachte smaak, door Bourbon te gebruiken maar voor de liefhebbers kan je ook een geturfde whiskey gebruiken voor die uitgesproken rokerige smaak.

6 – Who Are you?

De Who Are You? Is een creatie van onszelf, de naam is een knipoog naar de rups van Alice in Wonderland, niet enkel deze cocktail maar heel de inrichting van onze zaak is geïnspireerd door dit prachtige boek. Het is een frisse cocktail op basis van gember en sinaas, en natuurlijk nog een aantal andere ingrediënten die jullie kunnen ontdekken in onze bar.

7. Moscow Mule

De Moscow Mule bestaat uit Vodka,limoen en gemberbier, en wordt altijd geserveerd in een kopere mok. Dit is een hele frisse cocktail, ideaal voor onder de zon en smaakt altijd naar meer. Ondanks de naam Moscow is deze cocktail niet ontstaan in Rusland maar wel in de Hollywood bar ‘The Cock ’n Bull’. Dit is zelf een van onze favorieten maar los van zijn verfrissende smaak is het ook altijd leuk om de verschillende uitspraken van ‘Mule’ te horen wanneer deze besteld wordt.

8 – Blazing Britt

Dit is de creatie van barman Rob Biesmans, voor zijn deelname aan de Bacardi Legacy competition. Een heerlijk fruitige cocktail op basis van Bacardi Ocho-rum. Als de Limburgers onder ons ooit eens in Hasselt passeren ga dan zeker eens langs bij Koks&Tales en wie weet kan je deze bad boy proeven. Voor diezelfde wedstrijd heeft de Bartender van Dogma in Antwerpen ook en echt knaller van een cocktail gecreërd genaamd de ‘Mr Dogma’.

9 – Ramos Gin Fizz

De Ramos Gin Fizz is een variant van de klassieke Gin Fizz. Deze is onstaat in New-Orleans door bartender Henry Charles Ramos. De cocktail bestaat uit Gin, suiker siroop, limoensap, eiwit en volle room, waardoor je een fluweel zachte, crèmige cocktail krijgt. Dit is een favoriet onder de drinkers maar niet onder de bartenders. Want een echt Ramos Gin Fizz, zou je maar liefst 12 minuten lang moeten shaken.

10 – Zombie

De Zombie is een heerlijke fruitige cocktail geserveerd in een tiki beker. Niet alleen het uitzicht maar ook de smaak laten je al snel wegdromen naar tropische stranden. Maar let op, zijn heerlijk zoete smaak laat je al snel vergeten dat er maar liefst drie soorten Rum en nog meer lekkere dranken inzitten. Voor degene onder ons die niet zo vaak hun alcohol intake oefen, zou je je na twee van deze cocktails al snel zelf als een Zombie kunnen gaan voelen. Als je naar een bar gaat, bestel zeker eens een Zombie, hoewel dit een vast recept is smaak hij toch nergens hetzelfde, iedere bartender geeft er een eigen draai aan en deze is bijna altijd een schot in de roos.

Vanavond misschien een heerlijk cocktailtje te drinken met vrienden?

Liefs,

Shan & Stijn