Wandelen van winkel naar winkel

Je hoeft niet naar grote modesteden als Milaan of Parijs om je fashion hart sneller te laten slaan. Hasselt heeft als hoofdstad van Limburg ook een royaal aanbod van hotspots: van exclusieve boetieks tot trendy en vintage. Een geslaagde citytrip!

Modegoeroes
Hasselt is één van de beste shopping- en modesteden van ons land. Fashionista’s halen hun hart op in exclusieve boetieks en hippe concept stores verspreid over de ganse stad. Wandel niet enkel door de grote winkelstraten zoals de Koning Albertstraat en Demerstraat, maar duik ook de kleine straatjes in.

Struin bijvoorbeeld eens door de Aldestraat en de Kapelstraat, twee straten in het ‘fashion en design’-district. Duik je de Dorpsstraat en Schrijnwerkersstraat in, dan ben je in het alternatievere deel van de stad. Vergeet ook zeker de trendy winkelboulevard Quartier Bleu niet. Yes, in Hasselt beleef je een meer dan geslaagd dagje uit!

Go all the way
Nieuw in Hasselt en weet je niet waar te beginnen? Spring dan eerst even binnen bij de toeristische dienst (Maastrichterstraat 59), want daar kan je plattegronden scoren waarop alle adressen in jouw favoriete stijl staan aangegeven. Ja, je hoort het goed: een stad ontdekken was nog nooit zo gemakkelijk.

Wist je trouwens dat Hasselt al van in de middeleeuwen een modestad is? De stad heeft een rijke textielgeschiedenis. Spring tijdens je dagje uit eens binnen in het Modemuseum (Gasthuisstraat 11). De huidige expo ‘Dress Code’ wisselt anonieme kledingstukken af met iconische items van designers en modehuizen zoals Raf Simons en Yves Saint Laurent. Een expo die je ongetwijfeld ook doet nadenken over je eigen kledingstijl!

Misschien is zondag 11 april een ideale dag voor jouw dagje uit? Alle winkels zijn dan open!

DELEN