Wanneer de temperaturen de pan uit swingen, is het niet altijd simpel om genoeg verkoeling te vinden. In je huis, in je auto en in je hoofd. En dat doe je zo!

1. Drink voldoende. Water is de beste dorstlesser! Een flesje water een nachtje in de diepvriezer steken vooraleer je het meeneemt, kan ook voor extra verfrissing zorgen.  

2. Verkoel je lichaam met koud water. Houd je polsen regelmatig onder de koude kraan en droog ze niet af. Een koude handdoek in je nek of je voeten in een emmer water, doen ook wonderen. 

3.  Zet de deuren en ramen van je wagen open voor je vertrekt, zo ontsnapt de eerste hitte. Zet de airco aan, maar rij nog even met de ramen open. Het raam aan de bestuurderskant en het zijraam schuin achter je geven de beste luchtstroom als ze samen openstaan. 

4. Houd gedurende de dag je ramen en deuren gesloten. Zo krijgt warme buitenlucht niet de kans om het huis in te stromen. Zodra de zon onder is, is het buiten koel genoeg om je huis weer lekker door te luchten. Alles tegen elkaar open zetten en dat een hele nacht lang, zorgt voor de meeste verkoeling! 

 

DELEN