Zo vermijd je miskopen tijdens de soldenperiode

Ken je dat? Dan kom je thuis met wat je dacht dat een fantastische deal was … en dan vind je het 2 jaar later weer achteraan je kast met het prijskaartje er nog aan. Wees deze soldenperiode doordachter en ga slim op koopjesjacht met deze tips!

1. Negeer de trends
Laat te trendgevoelige stuks links liggen: die kan je toch niet meer vaak dragen. Kies liever voor klassiekers zoals een goede jeans, een trenchcoat of een perfect passende jurk waar je wél nog jarenlang plezier van kan hebben.

2. Doe de rekensom
Stel jezelf de vraag: zou je het overwegen om het stuk aan de originele prijs te kopen? Als het antwoord nee is: laten hangen! Een koopje doen om een koopje te doen, is geen goed idee. Want als je het nooit draagt, is het nog steeds veel te duur.

3. Kies voor kwaliteit
Een goedkoop gemaakt topje in een grote keten aan 70% korting of een kwalitatieve jurk in een boetiek aan 20% korting? Twee keer raden welk stuk je het vaakst kan dragen en dan uiteindelijk het goedkoopst is …

4. Blijf op de hoogte
Schrijf je in op de nieuwsbrief van je favoriete boetieks. Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van een actie.

5. Bereid je voor
Maak op voorhand een lijstje van wat je nodig hebt of nog kan gebruiken en laat je niet laat afleiden spullen waar je niets aan hebt. Komt er binnenkort bijvoorbeeld een verjaardag aan? Of kan je al winterkleding voor je kids voor volgend seizoen kopen?

5 tijdloze stuks die áltijd goed zijn om te scoren tijdens de solden

DELEN