Wees hormonen te slim af met deze skincareroutine

Wanneer hormonen de kop op steken, doen puistjes dat vaak (letterlijk) ook. Een tienerhuid heeft daarom een aangepaste verzorgingsroutine nodig die de rebelse huid heropvoedt. Zo doe je dat!

Reinig elke ochtend en avond
De állerbelangrijkste stap in de verzorging van de vettere tienerhuid? De reiniging! Kies voor een schuimende reiniger die olie bestrijdt of een reinigingsproduct op basis van salicylzuur tegen acne.

 • 1. Cleansing Foam van Babor
  Aanbevolen verkoopprijs: € 26,90

Scrub je huid twee keer per week
Als je een vette huid hebt, is een reiniging vaak niet voldoende om alle onzuiverheden van je gezicht te halen. Deze milde crème met groene thee en abrikozenpitzaad exfolieert in alle zachtheid en bezorgt je een gladdere, meer verfijnde huid.

 • 2. Exfoliant Cream van Líkami
  Aanbevolen verkoopprijs: € 39

Leg af en toe een masker
Een diepreinigend masker helpt je om van de allerlaatste onzuiverheden af te komen. Dit moddermasker helpt onzuiverheden zoals puistjes en zwarte puntjes te elimineren. Breng een royale laag aan, laat het 10 minuten intrekken en spoel af met warm water. Gebruik 1 à 2 keer per week.

 • 3. Mineral Mud van Ahava
  Aanbevolen verkoopprijs: € 2,99

Vergeet niet te hydrateren
Dat je een vette huid hebt, betekent niet dat je deze niet moet hydrateren! Kies wel voor een aangepaste dagcrème die je poriën niet verstopt en dus geen acne uitlokt. Deze lichte crème bestrijdt puistjes, onzuiverheden en acne met de hulp van goede bacteriën, namelijk probiotica.

 • 4. ACN Cream van YUN
  Aanbevolen verkoopprijs: € 39

Niet doen: puistjes uitknijpen!
Hoe verleidelijk het ook is, knijp puistjes niet zelf uit. Dat kan je levenslange littekens bezorgen … Tackle ze liever met een speciale verzorging zoals deze gel met plantenextracten die imperfecties uitdroogt en zichtbaar vermindert.

 • 5. My Clarins Clear-Out Targets Imperfections van Clarins
  Aanbevolen verkoopprijs: € 17
DELEN