Een gezellige flapuit met een gouden hart in de vorm van een kat. Greetje neemt je elke maand mee in haar regenboogkleurige wereld en toont dat alles altijd op zijn pootjes terechtkomt, net zoals haar spinnende oogappels Girlie en Glowie. Ontdek haar verhaal, met een knipoog!

De vakantie is voorbij

Twee maanden jolijt vlogen voorbij. Voor de schoolgaande kinderen uiteraard, want ikzelf zit alweer in de werkroutine. Hoe denk je anders dat dit allerleukste magazine bij jou in de brievenbus belandt? Ik wil niet alle eer opstrijken, ahum,  want successen bouw je samen! Enkel dit kattebelletje is helemaal mijn eigen verdienste, een stukje en een plukje uit mijn dagelijks simpel leventje.

Operatie verlof

De meeste tijd van mijn verlof heb ik thuis doorgebracht. Glowie, onze kat van dertien, had net een operatie achter de rug. Zijn galblaas was volledig verstopt en is weggenomen. Ook andere organen waren ontstoken. Ik kon niet anders dan deze lieverd alle zorgen geven, en natuurlijk extra veel liefde. Zijn buikje leek wel uitgehold, en hij weegt nog steeds zo licht als een pluimpje. Ik zou willen dat een kilo minder bij mij ook zo’n zichtbaar effect zou hebben. Dagen heeft hij zich afgezonderd, hij voelde zich duidelijk niet goed. Onze katten zijn onze kinderen, dus je kan al raden welke hartenpijntjes dat dit teweeg bracht.

Liefde geneest

Maar liefde geneest en ondertussen is hij weer bijna letterlijk de oude. Onze senior moet nog lang mee, ook al is hij minder fit, want zonder hem is ons gezinnetje niet compleet. Zelfs Girlie met haar diva cattitude was schattig bezorgd om Glowie en draaide met haar fluffy kontje om hem heen. Wat een staartspel is dit kattenleven.

Ik kan me al voorstellen hoe spannend het moet zijn om je kleine kinderen naar die grote school te brengen. Vooral de allereerste schooldag. Schattige ukkepukjes waarvan de boekentassen zwaarder lijken dan hen, ik krijg er altijd traantjes van. En dan de mama’s met spanning op hun gezichten, en klammende wuivende handen naar hun kitties die nu echt het nest verlaten.

Ik geef de mijne wel thuisonderwijs, met heel veel speeltijd!
Liefs, Greetje

DELEN