(H)eerlijk ouderschap dat toont dat elk type er mag zijn!

Op Social Media lijkt het ouderschap een glamourjob! De babykleertjes zijn assortie met het behang en mama showt haar sixpack tijdens het hardlopen in haar nieuwe croptop. Geloofwaardig is het niet, maar durven ouders ook tonen hoe het er echt aan toe gaat?

ploetermoeder;

is het perfectionistische type dat zich mateloos uitslooft en alles tot in de puntjes voorbereidt. Haar kinderen staan steeds picobello aan de schoolpoort met een gezonde lunchbox in hun trendy rugzakje. Nadeel: haar hoofd zit altijd vol en haar batterijtjes zijn stiekem bijna leeg. Hoe kan het ook anders? Het is uitputtend om zo’n uitmuntende huishoudmanager te zijn, altijd goed voor de dag te komen én tegelijk een straffe carrière te willen uitbouwen!

loedermoeder;

relativeert kleine onvolmaaktheden en heeft geleerd prioriteiten te stellen. Met haar kant-en-klare microgolfpannenkoeken en ongewassen turnkledij die zo weer aan moet, geeft ze een welgemeende middelvinger aan iedereen die durft beweren dat ‘ook goed’ niet ‘goed genoeg’ is.
Problemen lost ze later op, want meestal waaien ze vanzelf weer over. Ze leeft in het nu. Heerlijk, dat eerlijk ouderschap!

 

DELEN