Ben jij een groentje als het aankomt op het laten overwinteren van je planten? Met deze tips ben jij in geen tijd een plantenfluisteraar en komen ze met gemak de winter door.

Tips om je planten te laten overwinteren - Flashmagazine

5 ultieme tips om je planten te laten overwinteren

1. Planten zijn gek op daglicht, maar in de warmere maanden kan direct zonlicht toch wat te veel van het goede zijn. In de winter is dit echter geen probleem. Verplaats ze dus naar een plekje met meer licht, maar niet vlak aan een raam. Van de koude en tocht die daarbij komt kijken, zijn ze niet zo’n fan. Op of naast de verwarming is ook geen goed idee, want daar drogen ze van uit. Hetzelfde met vloerverwarming of een ijskoude vloer, dan plaats je ze best wat hoger.

2. Omdat de verwarming tijdens deze koude maanden vaak opstaat, verstuif je best wekelijks wat water over de planten om te voorkomen dat ze uitdrogen.

3. In de winter hebben planten niet zo veel water nodig. Hoe weet je dan wanneer het tijd is om ze water te geven? Voelen is de boodschap! Zijn de bovenste 4 centimeters droog, maar de grond eronder nog vochtig? Wacht dan nog even af. Hou ook altijd een gieter met water op kamertemperatuur klaar, zo doe je de planten niet verschieten bij het water geven.

4. Planten groeien trager tijdens de wintermaanden en daarom wordt het ook afgeraden om ze nog extra voeding of meststoffen te geven.

5. Een geel of bruin blad gespot? Dat kan geen kwaad! Knip het gewoon af om erger te voorkomen.

Benieuwd wat de makkelijkste kamerplanten zijn?