Geen dagenlang gesnotter meer

Voel je een verkoudheid opkomen? Zit je neus helemaal dicht of heb je net last van een lopende neus? Tijd voor actie! Met deze tips ben je in no time van je verkoudheid verlost!

 

Slaap voldoende

Een goede nachtrust is de beste remedie tegen een verkoudheid. Een te korte nacht zorgt ervoor dat je 30% minder cellen aanmaakt die virussen te lijf gaan. Kruip dus op tijd in je bed!

 

Drink veel water

Het is van groot belang om nu goed gehydrateerd te zijn. Hydrateren zorgt voor een goede werking van het lymfestelsel dat de strijd aangaat met virussen. Drink daarom voldoende water en laat koffie, thee en alcohol achterwege, want ze hebben net een vochtafdrijvend effect.

 

Ventilatie & frisse lucht

Als je opnieuw gezond wilt worden, is het belangrijk dat de lucht die je inademt ook gezond is. Droge lucht is een echte boosdoener voor je neusslijmvlies. Zet dus de ramen eens goed open zodat de frisse buitenlucht kan binnenkomen. Als je genoeg energie hebt, is buiten een frisse neus halen natuurlijk ook een aanrader.

 

Gebruik een neusspray

Gebruik voor een korte periode een neusspray of een zoutoplossing om makkelijker te kunnen ademen. Niet alleen overdag, maar ook voor het slapengaan. Je krijgt een betere nachtrust, en de kans dat slijm en snot zich ophopen in je holtes, wordt minder groot.

 

Neem een hete douche of een warm bad

Neem een heerlijke, stomend hete douche of een warm bad. De warme damp is goed voor je luchtwegen en heeft ook nog eens een ontspannende werking op je lichaam. Je kan ook stomen boven een kom heet water om je neus terug open te krijgen.

 

Vitamine C

Vitamine C kan helpen om de symptomen van verkoudheid te verlichten. Het is dan ook niet gek dat een traditioneel huismiddeltje als thee met verse citroen en honing, wereldwijd wordt gebruikt bij verkoudheden. Citrusvruchten zijn altijd een goede bron van vitamine C.

Tekst: Ineke Van Dyck

DELEN