Social media kanalen worden vandaag overspoeld door de impact van Tom Van Asten. Hij deelde het filmpje van Leysha, een drie jarige kleuter die getroffen werd door kanker. Een hartverscheurend verhaal dat ook jou niet zal ontgaan.

Tom Speaks

Tom is een 27-jarige Hoeselaar, hij is junior country manager bij een tegelbedrijf en al tien jaar gelukkig samen met zijn vriendin Sarah. Deze jonge man beseft best wel dat hij het niet slecht heeft. Hij vindt het dan ook uitermate jammer dat hij er zichzelf soms op betrapt dat hij zit te klagen en te zeuren over simpele dingen in het leven. Tom komt nu met een nieuw project ‘Tom Speaks’ op de proppen. En hiermee laat hij meteen op een zeer shockerende maar, juiste manier de mensen weer beseffen wat echt belangrijk is in het leven.

Wat is er echt belangrijk in je leven?

Tom’s grote doel is mensen op verschillende manieren inspireren en content brengen over de dingen die écht belangrijk zijn in het leven. Want geef nu eens toe. Wat is er echt belangrijk in het leven? Dat is toch een goede gezondheid & een dierbare familie en vriendengroep?

Ook wilt Tom mensen aanzetten om doelen te stellen in plaats van te blijven dromen. Dat je moet doen in plaats van denken. Samen met Ugi Productions en Janne Celis is hij een samenwerking gestart om dit naar buiten te brengen via Social Media.

Het hartverscheurende verhaal van Leysha

Tom Speaks is nog maar net opgericht of Tom komt al naar buiten met zijn eerste project. En dat is er eentje van veel betekenis, namelijk een project voor Leysha.

Dit meisje is amper 3 jaar oud. In maart dit jaar ontdekten artsen een tumor tussen haar ruggenwervels. Het altijd vrolijke meisje veranderde in een mum van tijd van het spelende meisje in de tuin naar een doodziek kind dat chemotherapie onderging in het ziekenhuis. Van een meisje met een weelderige haardos, naar een meisje met geen enkel haartje meer op haar hoofd. Zelfs haar prachtige wimpertjes moesten eraan geloven.

Foto van Leysha met Kanker - Tom SpeaksToch blijven haar vader Levy, Leysha en haar kleine zus Leyla super positief in het leven staan. Zo probeert Levy ijsjes met haar te gaan eten, naar de speeltuin te gaan, enzovoort.  Maar gemakkelijk is het allemaal niet. Natuurlijk waren er ook dagen waarop Leysha haar ziekenhuisbed niet uit kon. Momenten waarop je denkt: zo hoort een driejarige niet te leven.

Onlangs kreeg Leysha 6 weken lang intensieve behandelingen in het ziekenhuis van Groningen. Ze werd er onder narcose behandeld. Dit is nu achter de rug, er moeten nog immens veel controles gebeuren om te kijken of de bestralingen ervoor gezorgd hebben dat haar tumor geheel of gedeeltelijk verdwenen is.

Het begon allemaal door de storyfoto van Jandino Asporaat

Hoe Tom in contact kwam met Leysha? Dat is heel toevallig. “Ik zag een storyfoto van Jandino Asporaat, een nederlandse cabaretier die ik volg op Instagram. Hij postte een foto van Leysha om haar verhaal wat meer bekendheid te geven. Dat was het moment dat ik Leysha voor het eerst zag.” Aldus Tom.

Leysha met haar vader - Tom Speaks

Later ging Tom op bezoek bij Leysha in Den Haag & Amsterdam. Zo leerde hij zowel Leysha als haar vader Levy kennen. Ze maakten er een leuke dag van in de speeltuin, en voerden diepe gesprekken. Toen Tom naar huis reed, kwam een klik. “Waarom klaag ik als ik weer eens in de file sta, of als mijn steak niet goed gebakken is op restaurant, of wanneer het regent? Vergeleken met hun situatie voelde ik me gezegend.” Vertelt Tom.

Door het verhaal van Leysha te brengen hoopt Tom mensen aan het denken te brengen. Hij wil mensen laten nadenken over de dingen die écht belangrijk zijn en ze aanzetten tot actie. Bel die ene vriend die je al lang niet meer hoorde, ga een koffie drinken met je broer om de dingen uit te praten, vraag dat meisje mee uit op date, start die business, …

Bekijk hier het filmpje over Leysha

Sta jij stil bij de dingen die écht belangrijk zijn?DELEN AUB❤️We maakten een video voor Leysha, 3 jaar jong en vechtende tegen kanker.🙁Met de video hieronder willen we aantonen dat ‘weeral in de file staan’ , ‘slecht weer’ en ‘mijn biefstuk is niet gebakken gelijk het hoort’ eigenlijk niet zo heel erg zijn. 🤷🏽‍♂️Ik leerde Leysha en Levy enkele maanden geleden kennen. We hebben bijna dagelijks contact, bellen regelmatig en organiseerden een leuke dag voor Leysha in een speeltuin in Amsterdam. Gewoon, zodat ze toch leuke dingen kan doen. 😍🧚🏼‍♀️Ze staan zo positief in het leven, ondanks hun situatie. Ze geven niet op, wat er ook op hun pad komt. ❤️🔥💪🏽Levy, bedankt om te blijven geloven in Leysha’s genezing, hoe zwaar het ook was.Janne & Touria, bedankt voor jullie creativiteit. Ugi, bedankt om mee in het project te geloven.Instagram: @Leyshacuriel@Tom.Speaks

Geplaatst door Tom Van Asten op Woensdag 15 augustus 2018

Natuurlijk willen we Leysha ook helpen!

Enorm veel mensen deelden het verhaal over Leysha. Maar we kunnen ook iets doen om dit schattige meisje te helpen. “Ik vind het al heel bijzonder dat jullie de video online zo massaal delen maar je kan haar ook steeds financieel steunen want elke euro is belangrijk. De behandeling van deze vreselijke ziekte is immens duur” Aldus Tom. Financieel steunen kan via de link:  https://www.doneeractie.nl/leysha-traject-ondersteuning/-27669

Heb jij een uniek verhaal dat je wilt delen met de buitenwereld? Twijfel niet om Tom te contacteren. Hij is namelijk steeds opzoek naar nieuwe mensen & eventuele samenwerkingen.

Vanwege ons hele team wensen wij Leysha alvast heel veel beterschap toe!