Moeders over hun dochters in ‘matching outfits’

Het moederschap is een bijzondere reis. Een moeder mag onvoorwaardelijk liefhebben én gaandeweg zichzelf leren herontdekken. Want ja, dat lieve kindersnuitje lijkt op haar! Vaak heeft haar dochter ook dezelfde sterktes of valkkuilen meegekregen. Hierdoor kunnen moeders en hun dochters botsen als geen ander en zich tegelijk toch intens diep verbonden voelen. Als eerbetoon aan deze unieke band, vertellen deze moeders in welk opzicht zij het meest op hun dochter gelijken.

Stefanie en Enora

Enora is nog klein, toch zijn de gelijkenissen overduidelijk! In haar herken ik mijn lange, smalle gestalte. Ook laten we beiden onze luide, schelle stem horen wanneer iets ons niet zint! We zijn heel alert voor onze omgeving en vinden het alletwee moeilijk om alleen te zijn. Het is dus grote liefde op onze eerste moederdag!

Nienke en Nanne

Nanne en ik lijken erg op elkaar; zowel uiterlijk als qua karakter. Waar dat vroeger vaak botste, leren we nu vooral van elkaar. We houden elkaar een spiegel voor en begrijpen elkaar vaak heel goed. Ook de liefde voor rommelmarkten en kringwinkels delen we; samen snuffelen en zoeken naar leuke schatten is het ultieme uitje voor ons.

 

Sanne en Emmeline

Ik merk dat Emmeline heel graag creatief bezig is, net als ik. Als kleuterjuf ben ik ook vaak aan het knutselen. Nog voordat we naar school gaan, hebben we thuis vaak al geschilderd, liggen knippen en plakken… Zalig!

Ellen en Helena

 

Helena en ik houden van ‘meisjesdagen’ waarbij we een stad en musea bezoeken. Daarnaast vind je ons meestal samen in de tuin, omringd door groen. Uiterlijk lijken de vrouwen in onze familie als twee druppels water op elkaar en dat blijft toch bijzonder om te zien…

 

 

Jill en Harte 

Met Harte deel ik een sterk willetje dat het graag goed doet en explosief reageert als iets anders loopt dan gepland. Via onze grote ogen kunnen we veel observeren en onthouden. Ook zij is expressief en vlot met taal. Ze wil op elk podium klimmen om er een ‘show’ op te voeren; iets dat mama vroeger ook graag deed!

 

Nele en Nina

 

Nina kan haar gevoelens goed verstoppen, maar zal niet in slaap vallen voor ze hierover met mij heeft kunnen praten. Ook ik maal als ik in bed lig; “Had ik die situatie anders kunnen aanpakken? Had ik dat beter anders gezegd?” Wanneer ik Nina vraag wat zij herkent, antwoordt ze; “We houden van tulpen en hebben allebei een mooi hart.”

DELEN