Wild!

Plantenliefhebbers, opgelet, want ein-de-lijk kan je jouw favorietjes de gewenste spotlight geven die ze verdienen! Er bestaat namelijk niet zoiets als te veel kamerplanten hebben. Toch niet in een urban jungle interieur. Van de woonkamer tot in de badkamer, het rustgevende groen brengt de natuur binnen. Tover jouw stedelijke interieur om tot een echte wildernis dankzij onze drie tips.

Jouw eigen botanical garden

Dé basis voor een urban jungle interieur zijn uiteraard de juiste planten. Gaande van schattige pannenkoek-, grote gaten- en hippe hangplanten tot bloeiende planten: geen keuze is gek genoeg om Moeder Natuur binnen te verwelkomen. Ben je niet gezegend met groene vingers? Kies dan voor planten die minimale verzorging nodig hebben, zoals de aloë vera-plant, krulvaren of vetplantjes. Ook niet onbelangrijk bij het kiezen van jouw favoriete plant is het kiezen van de geschikte pot. Verpot de plant in een ruime plastic pot met gaatjes aan de onderkant zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien en te drinken. Deze pot kan je dan weer in een stijlvollere pot zetten die van jouw urban jungle een mooi geheel maakt. Door te spelen met verschillende soorten, groottes en vormen van de plant en pot creëer je de ultieme jungle vibe en geef je jouw interieur een karaktervolle uitstraling.

50 tinten natuur

Kenmerkend aan een urban jungle is het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Houten vloeren en aardetinten binnen het interieur worden vaak gekozen in contrast met witte muren en plafonds. De bedoeling om de planten optimaal tot hun recht te laten komen. Mag het voor jou gerust wat opvallener? Ruil dan typische materialen als kurk, riet en hout af en toe eens voor botanical prints. Kies voor één accentmuur met (exotische) bloemenprints en hou de rest neutraal voor het mooiste resultaat.

Tropische afwerking

Breng alle elementen van de urban jungle samen met bijpassende decoratie. Integreer een houten kast of rieten stoel en werk af met een retro lamp. Ook kan je jouw interieur decoreren met enkele gouden accentstukken zoals een spiegel of kandelaar. Tot slot kan raambekleding heel wat bijdragen aan de jungle vibe. Versterk de sfeervolle uitstraling met gordijnen in aardetinten of shutters in natuurlijke materialen. Heb je meer inspiratie nodig? Laat je volledig leiden door de natuur. Wedden dat ook jij wild wordt van jouw urban jungle?

Tekst: Laura Terlaeken

 

DELEN