’t Is herfst en dat voelen we. Het koudere weer en de vroegere avonden doen mij altijd snakken naar iets comforting. Iets dat warm is, mij goed doet voelen en mij toch wat energie geeft. Ik hoop jullie zo, na mijn ontbijtjes en uitleg over veganisme, een lekker afscheid te geven. Laat het smaken!

 

1 – Heerlijke latté

Pompoen latté

’S ochtends wakker worden, dat werkt voor mij het best met een lekkere kop koffie. Soms mag dat zelfs wat meer zijn, dan maak ik mij een latte met heerlijk hete schuimende plantaardige melk. Havermelk is daarvoor mijn favoriet, zeker de Oatly Barista. Deze pompoenlatté is gemaakt voor herfstige ochtenden.

 

2 – Smoothie met speculoossmaak

Smoothie met speculoossmaak

Na wat opgewarmd te zijn kan ik wel een ontbijtje gebruiken. Een smoothie gaat er dan altijd in, zeker als deze proeft naar speculooskoekjes!

 

3 – Havermout met appel uit de oven

Havermout met appel

Liever iets steviger voor ontbijt? Maak dan deze havermout met appel uit de oven. Handig om klaar te maken voor een paar dagen. Je hoeft het dan maar even opnieuw op te warmen.

 

4 – Dalsoep

Dalsoep

Of het nu middag is of avond, deze dalsoep verwarmt je van aan het topje van je hoofd tot aan je tenen. Ik ben grote fan van wortel, maar deze soep is ook lekker met pompoen.

 

5 – Miso noedelsoep

miso noedelsoep

De maaltijdsoep die mij altijd blij maakt is mijn miso noedelsoep. Een sterke bouillon, flink wat (rijst)noedels en knapperige, verse groenten. In deze soep zit alles wat je nodig hebt om je lijf sterk te houden in de kou.

 

6 – Ovengerechtje: zoete aardappel en rode biet

rode biet - zoete aardappel

Iets dat ik gewoon in de oven kan zetten, dat is altijd fijn op donkere dagen. Wat groenten roosteren in de oven, wat aardappeltjes erbij en een vegan burger (of bonen in tomatensaus, als je dat niet te oubollig vindt). De combinatie van zoete aardappel en rode biet is erg lekker, zeker in combinatie met een mosterddressing.

 

7 – Kaneelrolletjes als dessert

Afsluiten doe je nu eenmaal met een dessertje. Kaneelrolletjes zijn mijn eeuwige favoriet. Ze zijn erg makkelijk om te maken, je kunt ze prima invriezen en ze zijn hét perfecte comfort food voor de herfst!

Geen zin om zelf te koken? Ik snap dat, het is soms zo makkelijk. Dan kun je nog altijd iets lekker en vegan gaan eten bij 1 van deze 6 zaken.

Sara

Sara van de Groene Keuken