De ‘Fruitvallei’ is een groen pareltje op een steenworp van de stad Sint-Truiden. Je wandelt amper op verharde wegen, maar trekt letterlijk door de mooie vallei. Weilanden, hooilandjes, poelen, hoog- en laagstamboomgaarden wisselen elkaar af.  


Spelen en ravotten 

De blauwe wandeling is voor kinderen een échte aanrader. Halverwege de wandeling passeer je namelijk een mooi aangelegde speelweide, met onder meer een lange glijbaan. Onderweg word je getrakteerd op fijne weetjes en leuke spelletjes. Wie kan het best balanceren op de evenwichtsbalk? Of wie waagt zich met de familie aan een wedstrijdje kersenpitspuwen? Om ter verst!

Genieten van een streekbier 

Bij de oranje en rode wandelingen trek je door de dorpjes Halmaal en Wilderen. De langste wandeling stuurt je ook langs het wachtbekken van Maasrode. In Wilderen kan je even afwijken van de route voor een stop bij de brouwerij en stokerij. Lekkere bieren, eigen rum, whiskey en hopkaas op de kaart! Wist je dat hun bier Cuvée Clarisse tot ’s werelds beste zware donkere bier verkozen is? 

Tip: Sluit je dag af in het centrum van de stad. Trek naar de horeca rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk om een hapje te eten. Autovrij, gezellig gedekte tafeltjes, charmante lampjes … De horecazaken doopten de omgeving Sint-Zuiden en dat is terecht! Er hangt een Zuiderse sfeer! De vernieuwde Groenmarkt nodigt ook uit voor een stop bij het Cosmocafé. ‘Cosmo’ verwijst naar kunstenaar Koen Vanmechelen met zijn Cosmopolitan Chicken. Hij is één van de bezielers van het café. 

  • Start: Je parkeert best in de Fabriekstraat of Boomgaardenstraat, vlakbij de achterzijde van het station van Sint-Truiden. Wandel dan naar de Volmolenweg. Daar start je, voorbij de volkstuintjes, aan de linkerkant de wandeling. Volgens onze bescheiden mening de mooiste looprichting. 
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk – niet ideaal voor buggy’s en rolstoelen
  • Afstand: blauwe lus 2,7 km – oranje lus 7 km – rode lus 11,3 km
  • Signalisatie: blauwe ruit – oranje bol – rode driehoek 
DELEN