Lachen is gezond, ventileren is dat ook. Wie ventileert, gaat best op de meest natuurlijke en voordelige manier te werk. Rolluiken en screens bieden een pasklare oplossing.

Ventileren en verluchten

Ventileren en verluchten in huis? Een absolute must! De aanvoer van verse, zuurstofrijke buitenlucht en de afvoer van vervuilde, vochtige binnenlucht zijn broodnodig voor je gezondheid. Omdat onze woningen steeds beter worden geïsoleerd, is er bijna geen spontane ventilatie meer mogelijk door spleten en kieren. Daarom is het belangrijk dat je zelf voldoende ventileert en verlucht. Bij een nieuwbouw of grondige renovatie ben je bovendien verplicht om een ventilatiesysteem te installeren. 

Rolvent-systeem

De meest natuurlijke en voordelige manier om gezonde binnenlucht te behouden, is een combinatie van ventilatieroosters met rolluiken of screens. Het Rolvent-systeem van Wilms integreert ventilatie in een voorgeïsoleerde rolluik- of screenkast die bovenop het raamprofiel wordt bevestigd. Het zelfregulerende ventilatierooster is wind- en waterdicht, heeft vijf verschillende standen en is bovendien van buitenaf niet zichtbaar. Zelfs bij gesloten rolluiken of screens kan je blijven genieten van gezonde binnenlucht.

Een bijkomende troef is bovendien de mogelijkheid om te kiezen voor een verbeterde akoestische isolatie. Dan ben je in één ruk ook bevrijd van geluidsoverlast van buitenaf. Het geheel is verkrijgbaar in een kleur naar keuze waardoor raam en rolluik zowel aan de buiten- als binnenzijde één geheel vormen. Daarbovenop is het ventilatierooster zo weggewerkt dat het volledig onzichtbaar is vanaf de buitenzijde van de woning.

Energievriendelijke rolluiken

Bouwplannen in het vooruitzicht? Kies dan voor de nieuwste generatie rolluiken. Deze worden volledig luchtdicht en onzichtbaar in de spouwmuur ingebouwd. Ze beantwoorden bovendien aan de strenge energie-eisen en zijn perfect geïsoleerd. 

Voor vakkundig advies klop je aan bij Wilms

Deze specialist in rolluiken en zonwering heet je welkom in zijn ruime showroom. Of vind op www.wilms.be een verdeelpunt in jouw buurt.

Logo wilms

Molsebaan 20, 2450 Meerhout, T 014 369 970

wilms@wilms.be, www.wilms.be