Geen betere dag dan vandaag om je trouwste vriend letterlijk in de bloemetjes te zetten… of er toch op zijn minst samen langs te wandelen. Want op Werelddierendag verdient jouw huisdier wat extra aandacht. Laat weten dat je niet zonder hen kan door ze mee te nemen op ontdekkingstocht voor een gezellig avontuur in de Limburgse natuur.

Ga op pad en vier het met een leuke herfstwandeling! De ideale manier om quality-time door te brengen met je favoriete viervoeter en te genieten van de gezonde buitenlucht. Nu alleen nog weten waar naartoe. Gelukkig hoef je niet lang te zoeken om in Limburg prachtige landschappen te vinden. Wij zetten voor jou de mooiste hondenwandelingen* van Limburg op een rijtje:

1 – Bokrijk – Genk

Ontdek de prachtige bosgebieden en aanpalende vijvers en breng een bezoekje aan het Openluchtmuseum. Overal toegankelijk voor je hond, maar wel veilig aan de leiband.

2 – De Bronnenwandeling – Sint-Martens – Voeren

Naast 8,5 km heuvels, valleien en talrijke bronnen ook een uitzicht om u tegen te zeggen.

3 – Kelchterhoef / Ten Haagdoorn – Houthalen

Voor elk wat wils met wandelingen van verschillende afstanden. Hier kan er vrij geravot worden in een afgebakende zone.

4 – Schulensbroek – Lummen

Groen, blauw, oranje of geel? Met zijn 200 ha is dit één van de grootste Vlaamse natuurreservaten om je hart op te halen.

5 – Wilderen – Sint-Truiden

Laat je hond kennismaken met andere viervoeters zoals schapen, koeien en paarden die je tijdens deze groene luswandeling zeker zal tegenkomen.

Dit zijn 5 Limburgse plekjes die je trouwe viervoeter zeker weet te waarderen op een dag als vandaag, maar ook op eender welk ander moment. Een stevige wandeling in de natuur zorgt niet enkel voor herinneringen samen, maar ook voor wat rustgevende beweging. Leg je huisdier dus niet enkel op Werelddierendag in de watten, maar maak wat vaker tijd om samen de plekjes van Moeder Natuur te ontdekken.  

Dus waar wacht je nog op? Kies er eentje (of meerdere) uit en strek benen en poten voor een fijn momentje samen.

*Andere huisdieren kan je natuurlijk ook meenemen maar dat is op eigen risico 😉

via GIPHY