Witte zandstranden, een zilte zeebries en heel het jaar door een aangenaam mediterraans klimaat? Daarvoor moet je het vliegtuig op richting Ibiza. Maar Ibiza-vibes? Die kan je gelukkig wel zelf creëren. Meer bepaald in je eigen achtertuin. Met deze sfeermakers tover jij je tuin om tot een loungeparadijs waar het heerlijk vertoeven is. 

1 – Tropische planten

Een Ibiza-gevoel in je tuin? Dan is wit vanzelfsprekend de allesoverheersende kleur. Voeg wat vleugjes terracotta en appelblauwzeegroen toe, aan de hand van kussens, bloempotten of dekentjes, en de toon is meteen gezet. Je kleurenpalet is uiteraard niet volledig zonder overvloedig groen. Ga voor tropische planten zoals palmen en grote cactussen. Let er wel op dat ze winterhard zijn zodat ze ieder jaar opnieuw je tuin opfleuren.

2 – Zonnewering

Volgende stap? Zonnewering. Je tuin bevindt zich dan wel niet echt in Ibiza, je kan wel heel goed doen alsof. Ga bijvoorbeeld voor een overkapping van bamboe waaronder je je sfeervolle eettafel plaatst. Met een Ibiza-gevoel in je tuin, leef je immers zo veel mogelijk buiten. ‘s Middags zit je lekker in de schaduw te lunchen, ‘s avonds dineer je onder het licht van de lantaarns die je ophangt aan het rieten dak.

3 – Vlonderplanken

Kom je al in de sfeer? Dan gaan we wat dieper in op wat een Vlaming ‘de bestrating’ zou noemen. Klassieke klinkers zijn in deze setting volledig misplaatst. Een Ibiza-gevoel in je tuin tover je tevoorschijn met geschilderde vlonderplanken of witte kiezels van een behoorlijk omvang. Een waterpartij kan ook een sfeermaker zijn, maar let op dat het geheel niet te rustiek wordt. Heb je een zwembad? Kies dan ook voor een tuindouche. Niets zo heerlijk als zomerdagen fris starten met een douche in de buitenlucht.

4 – Rotan hangstoel

Met voorgaande elementen heb je al een goede basis gelegd, maar ook de keuze van de tuinmeubelen is belangrijk om het gewenste effect te bereiken. Een rotan hangstoel? Doen! Kies voorts voor houten krukjes, poefs en vierkante loungebedden met een grote matras waarin je heerlijk kan wegzinken.

5 – Finishing touch

Alvorens we dat kunnen doen, mogen we de aankleding zeker niet over het hoofd zien. Voor de finishing touch kiezen we voor veel natuurlijke materialen. Een vloerkleed, veel kussens, sfeervolle verlichting, macramé plantenhangers, kaarsjes en een vuurschaal dienen als kers op de taart.  Staat jouw cocktail al klaar?

 

DELEN