Duurzaamheid, veiligheid en klantentevredenheid

Volvo Rutten is een begrip bij particuliere én zakelijke rijders. De concessies in Diest en Hechtel-Eksel zetten alles op alles om de klantentevredenheid te maximaliseren, zonder daarbij de duurzaamheid van de onderneming en de gekende veiligheid van de Volvo-modellen uit het oog te verliezen.

Ambitieus
De doelstellingen van Volvo zijn duidelijk: tegen 2025 moet meer dan de helft van de verkochte wagens geëlektrificeerd zijn, tegen 2030 moeten alle modellen tenminste deels door batterijen worden aangedreven. Niet te verwonderen dat het Volvo-gamma vandaag al sterk geëlektrificeerd is, met een plug-in hybridevariant van elke modellijn in de catalogus. Toen Dirk Rutten zijn eerste concessie samen met zijn partner in 1998 te Hechtel-Eksel opende, was dat nog een verre droom. Ook nog toen de garage in Diest er in 2008 bijkwam. Maar dat is dus het tempo waar de autowereld zich momenteel mee vernieuwt.

Groen
Wie duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, moet die eigenschap in alle lagen van zijn onderneming doortrekken. Bij Volvo Rutten begint dat met de garagepanden die volledig energieneutraal zijn. Betekent dat de concessies volledig in hun eigen elektriciteitsgebruik kunnen voorzien, dankzij een hele batterij zonnepanelen. Anno 2021 is dat niet meer zo wereldschokkend, maar dat was het wel in 2015 respectievelijk 2018 toen de vestigingen in Diest en Hechtel-Eksel verbouwd werden. Sindsdien zijn de Volvo’s die er verkocht worden ook gestaag groener geworden, met een ecologische premiumvloot tot gevolg.

Made in Belgium
De publiekslieveling van het gamma is en blijft de XC40 crossover, die in Gent van de band rolt en daarmee helemaal Made in Belgium is. Tegelijkertijd is het een van de schoonste Volvo’s, die zowel als plug-in hybride –in twee vermogenstrappen– als met een puur elektrische aandrijflijn te hebben is. Daarmee is het een van de weinige modellen op de markt die met alle motorisaties te hebben is, om de aandrijflijn perfect op het beoogde gebruik te kunnen afstemmen. Bovendien maakt de elektrische autonomie dat je verplaatsingen deels of volledig emisssievrij kan maken, om de duurzaamheid van Volvo ook dagelijks in de praktijk te brengen.

Klant is Koning
Maar misschien nog het fierst is Dirk Rutten op het feit dat zijn concessies al zes keer de Volvo-trofee voor de beste klantentevredenheid hebben binnengerijfd. Zo’n erkenning heeft immers in de eerste plaats betrekking op de personeelslieden, die gezamenlijk instaan voor de aftersales. De nazorg, zeg maar, die weliswaar op de auto’s van toepassing is maar onlosmakelijk met de klanten samenhangt. En als die tevreden zijn, dan is de equipe van Volvo Rutten dat ook. Of hoe Volvo er duidelijk slaagt om de juiste producten met het juiste klantenprofiel te matchen, middels garages die de drie pijlers van het merk aardig onder de knie hebben.

DELEN