De passie behouden in een relatie is niet altijd even gemakkelijk, maar seksuologe Kaat Bollen gaf hiervoor al enkele tips. Nu je hiermee aan de slag kan, is het natuurlijk zeker zo belangrijk om ook te blijven praten over seks en het spannend te houden. Passie is er nooit genoeg! Daarom ontwikkelde Ladies Night Homeparty 2 vurige spelletjes die ongetwijfeld de opwinding zullen aanwakkeren.

Een speeltje is natuurlijk een fantastische aanwinst en kan veel goeds voor je seksleven betekenen, maar ik merkte in mijn praktijk dat veel koppels daar nog niet aan toe zijn. Ze vinden het moeilijk om te praten over hun seksuele wensen en voorkeuren, laat staan dat ze meteen weten welk seksspeeltje wat voor hen zou zijn.

Blijf praten over seks

De meeste koppels in mijn praktijk zijn al een tijdje samen en zijn het praten over seks wat verleerd. Als we pas samen zijn en elkaar nog moeten leren kennen, is het vaak logisch en gemakkelijk om over seks te praten. Samen op verkenningstocht, spannend! Maar eens koppels langer samen zijn, gaan ze ervan uit dat ze zichzelf en de ander kennen, en wordt het praten over seks langzaam maar zeker afgeschaft. Daar dan ineens, out of the blue, terug mee beginnen is niet zo gemakkelijk.

Guest editors Kaat en Sara: vurige spelletjes die de passie aanwakkeren - Flashmagazine

Daarom dat het kan helpen als er attributen zijn die de drempel wat verlagen. En zo vond ik er als seksuoloog maar weinig op de huidige markt! Ja, er zijn erotische gezelschapsspelletjes, maar de meeste zitten al meteen vol met (kinky) opdrachten en andere hebben vaak een sensationeel randje. Ik had als seksuoloog het perfecte spel nog niet gevonden. Het spel dat ik aan elk van mijn koppels zou aanraden…

Let’s talk about sex

Dus daarom heb ik het maar zelf gemaakt! Uiteraard weer in samenwerking met Ladies Night Homeparties. Mijn eerste spel ‘Let’s talk about Sex’ bevat 52 kaartjes, met op elk kaartje een vraag over seksualiteit. Deze zijn heel divers, gaande van ervaringen, over fantasieën tot je seksuele bucketlist. Op deze manier leer je jezelf en je partner (her)ontdekken.

Als psychologe en seksuologe heb ik er uiteraard ook voor gezorgd dat veel van deze vragen erg leuk zijn, maar dat er ook veel oplossingsgerichte vragen tussen zitten. Vragen waardoor je je seksleven wat in vraag gaat stellen en waardoor je misschien verbeteringen kan aanbrengen. Al ben ik ervan overtuigd dat je seksleven er door het spelen van dit spel sowieso op vooruit gaat… Goede seks begint immers met goede communicatie! En een goed gesprek starten over seks is nu eenmaal net iets gemakkelijker als de eerste vraag op een kaartje geschreven staat. Daarna zijn jullie vast vertrokken.

Guest editors Kaat en Sara: vurige spelletjes die de passie aanwakkeren - Flashmagazine

Ik licht graag een tipje van de sluier voor jullie. Deze 7 vragen (voor elke dag van de week eentje!) vind je terug in ‘Let’s talk about sex’:

 1. Als je van je partner carte blanche zou krijgen voor één avond, wie zou dan je favoriete onenightstand zijn? Waarom?
 2. Wat staat er nog allemaal op je seksuele bucketlist? Wat daarvan wil je nog dit jaar in vervulling laten gaan?
 3. Als je één ding zou kunnen veranderen aan je eigen bedkwaliteiten, wat zou dat dan zijn? Waarom?
 4. Hoeveel sekspartners heb je gehad? Wat vind je zelf van dit aantal?
 5. Wat is jouw ultieme tip voor een goed seksleven? Pas je hem zelf vaak genoeg toe?
 6. Als je zelf een seksspeeltje zou uitvinden, hoe zou dit er dan uitzien? Welke naam zou je het geven?
 7. Wie heeft het hoogste libido: jij of je partner? Als je hier iets aan kon veranderen, zou je dan je eigen libido veranderen of dat van je partner?

What lovers want

Maar natuurlijk, praatjes vullen geen gaatjes. Sommige koppels zijn al langer samen, kunnen goed communiceren over seks, maar zijn toch in een seksuele sleur terecht gekomen en hebben even geen inspiratie meer. Niet zo raar als je al jaren samen bent natuurlijk! Maar ook daarvoor heb ik een oplossing: mijn ander erotisch gezelschapsspel ‘What Lovers want’.

Guest editors Kaat en Sara: vurige spelletjes die de passie aanwakkeren - Flashmagazine

Dit spel bestaat uit twee kaartdoosjes: eentje voor hem en eentje voor haar. In elk doosje zitten 52 seksuele opdrachten. Opdrachten waarvan je wel eens wil dat je partner ze uitvoert. Deze kaartjes maken het gemakkelijker om dit duidelijk te maken (je geeft hem of haar gewoon een kaartje!) en geven ook inspiratie: 52 kaartjes staan garant voor 52 verschillende, maar opwindende vrijpartijen! Bovendien heeft je partner ook nog eens 52 kaartjes…

Met dit spel kan je trouwens erg creatief aan de slag: je kan je partner gewoon af en toe een kaartje geven, maar je kan ook samen een bucketlist opstellen van 20 dingen die jullie wel eens willen doen, of je kan je eigen top 10 aan je partner geven en vragen om je regelmatig met de verwezenlijking van een kaartje te verrassen… Of voor de durvers onder jullie: organiseer elke week een erotische avond waarbij jullie blind een kaartje trekken en ga ervoor…

Guest editors Kaat en Sara maakten vurige gezelschapsspelletjes - Flashmagazine.be

En, ik ben de slechtste nog niet, dus ook op dit vlak geef ik jullie graag een idee wat je te wachten staat.

3 opdrachten van de man voor de vrouw uit ‘What Lovers want’:

 • Stuur me vandaag opwindende berichten waarin je uitgebreid vertelt wat je ’s avonds allemaal met me wilt doen. Geef me zoveel mogelijk sexy details!
 • Masturbeer vanavond en laat mij vanop een afstandje toekijken. Ik beloof je dat ik je niet zal onderbreken!
 • Laten we vanavond gezellig gaan eten samen. Ik trakteer! Het enige wat jij moet doen, is je slipje vergeten aan te trekken…

3 opdrachten van de vrouw voor de man uit ‘What Lovers want’:

 • Voer een striptease voor me uit. Begin strak in het pak, dan scoor je sowieso al punten bij me!
 • Geef me een body-to-body-massage. Vergeet niet om lekker veel massagegel- of olie te gebruiken voor de ultieme beleving.
 • Ga vandaag 3 sexy boxershorts kopen en stuur me overdag een foto om te bewijzen dat je er eentje draagt.

Guest editors Kaat en Sara: vurige spelletjes die de passie aanwakkeren - Flashmagazine

Ik denk dat deze twee spelletjes ideaal zijn voor iedereen die vindt dat zijn seksleven wel een nieuwe impuls kan gebruiken. Door woorden of door daden… De spelletjes zijn uiteraard verkrijgbaar op kaatskeuze.be en op de Ladies Night Homeparties die te boeken zijn via ladiesnight.be.

Ga buiten je comfortzone

Maar, ik kan de vrouwelijke lezers onder jullie al horen zuchten. Die opdrachten gaan toch wat ver… Masturberen en je partner laten toekijken? Dat doe je toch niet zomaar! En inderdaad, ik besef dat sommige van de opdrachten buiten je comfortzone zullen liggen. Maar hoe zeggen ze dat ook alweer? That’s where the magic happens! En magie in de slaapkamer, willen we dat niet allemaal? In plaats van deze opdrachten maar gewoon te skippen omdat het je een ongemakkelijk gevoel geeft, kan je beter eens kijken waarom dit wat ongemakkelijk voelt voor je.