Natuur én optimisme in Nieuwerkerken

2020 is zonder twijfel de boeken ingegaan als het vreemdste jaar ooit. Laten we 2021 starten met een positieve noot. Wandel de Gelukswandeling in Nieuwerkerken eens. Mooie plekjes gecombineerd met inspirerende spreuken onderweg!

De natuur in

De Gelukswandeling start aan de kerk, in het centrum van Nieuwerkerken. Vanaf daar vertrek je voor een route van 10 kilometer langs mooie wandelpaden en bosgebied. De wandeling is toegankelijk voor iedereen, ook met een kinderwagen.

Je stapt onder meer door provinciaal domein Nieuwenhoven, met z’n mooie bossen. Ook passeer je het hoogste punt van Nieuwerkerken. Klim er eens op het uitkijkplatform voor een blik over de fruitbomen. Daarna leidt de route je verder door de vallei van de Zijp.

Geluk en optimisme

De wandeling trakteert je niet alleen op mooie natuur, maar ook op een portie geluk en optimisme. Onderweg passeer je motiverende tussenstops. Je vindt er telkens een plaatje met daarop inspirerende spreuken en kunstwerkjes, die je aanmoedigen om positief in het leven te staan.

De Gelukswandeling is een initiatief van kunstenaar Jo Beerden en lifecoach Leen Huybrechts. De route is gratis en je stapt ze eenvoudig door de bordjes te volgen. Voor 2,5 euro kun je ook een wandelplannetje kopen. Je krijgt er dan een geluksleutelhanger bij én een woordraadsel. Tijdens je tocht kun je het raadsel oplossen. Wat denk je? Op naar een positief 2021?

Start: Aan de kerk van Nieuwerkerken. Daar kun je ook parkeren. Kerkstraat, 3850 Nieuwerkerken
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk – alternatieve route voor rolstoelen en kinderwagens
Afstand: 10 kilometer
Signalisatie: Wegwijzers ‘Gelukswandeling’
Prijs: Gratis

Tip: Voor 2,5 euro koop je een wandelplannetje mét sleutelhanger en woordraadsel. Onder meer te koop bij Spar Nieuwerkerken, Sociaal Huis en Bakkerij Leslie in het centrum.

DELEN