Een golvend landschap vol fruitbomen: Borgloon wordt wel eens vergeleken met het Italiaanse Toscane. Heerlijk heuvelachtig en een lust voor het oog! De Greenspot Grootloon-wandeling is in elk seizoen mooi, maar in april nog net dat tikkeltje meer dankzij de bloesems. 

April is de bloesemmaand bij uitstek. Limburgs Haspengouw kleurt dan wit en roze dankzij de kersen-, peren- en appelbloesems. Plan eens een uitstap naar Borgloon, want daar kun je de bloesems prachtig ervaren in de Greenspot Grootloon. 

Kleurrijk wandelen

Greenspots zijn stuk voor stuk pareltjes van wandelgebieden. Je voelt er je één met de natuur zonder ze te verstoren. In de Greenspot Grootloon slingeren de wandelpaden door een glooiend landschap met knappe uitzichten over de omliggende hoogstamboomgaarden. In april krijg je er ook nog eens kleurrijke bloemetjes bovenop! 

Klimmen en dalen 

Starten kun je in het centrum van Borgloon aan de kerk of aan één van de parkings langs de Sint-Truidersteenweg. Er zijn vier wandellussen, die variëren van 4 tot 12.5 kilometer. De oranje lus testen wij en is écht de moeite! Verwacht je wel aan wat klimmen en dalen. 

Romeinse geschiedenis

Tijdens het oranje parcours dwaal je door een eeuwenoud landschap, langs hoogstamperelaars en grazende koeien. Je passeert ook het bekende doorkijkkerkje. Wist je dat Borgloon een Romeins verleden heeft? Tijdens de wandeling kom je er meer over te weten. Je passeert namelijk een kunstwerk dat een Romeinse villa belichaamt. 

Start: centrum Borgloon of één van de parkings langs de Sint-Truidersteenweg, ter hoogte van het doorkijkkerkje.

Prijs: vrij toegankelijk – je kan een wandelkaart kopen voor 2,5 euro bij de dienst toerisme van Borgloon (Stationsplein 8, 3840 Borgloon).  

Afstand: groene lus 4 km – blauwe lus 5,5 km – oranje lus 8,5 km – gele lus 12,5 km