Valentijn is hét moment om te tonen hoeveel we van onze partner houden, maar laat ons eerlijk zijn… alles begint toch bij wat self-love. Ben jij single op de dag van de liefde? Dan is dit het ideale moment om jezelf even in de watten te leggen.

Me, myself and I

Ga voor wat me-time en boek een dagje naar de spa. Een heerlijke massage, gezichtsbehandeling of pedicure… Laat je verwennen van kop tot teen en geniet van een ontspannen moment.

Of relax jij liever op een andere manier? Vandaag is de dag dat je gewoon doet waar jij zin in hebt, want dit is jouw moment. Maak bijvoorbeeld die reis die je altijd al op je bucketlist had staan. Op dit moment is er namelijk niemand die je tegenhoudt of niet staat te springen om mee te gaan naar de bestemming die jij koos. Ga op pad zonder verantwoordelijkheden en ontdek de wereld op jouw manier.

Wat te doen als single op Valentijn? - Flashmagazine

Voor die vrijheid moet je natuurlijk niet meteen naar het buitenland vertrekken. Zo beslis jij ook zelf wat er thuis op het menu komt te staan en dat heerlijke dessert verdwijnt gewoon helemaal in jouw maag zonder delen én zonder schuldgevoel.

Je moet ook geen verantwoording afleggen als je op Valentijnsdag liever helemaal niks doet. Series kijken in de zetel, slaap bijhalen of eindeloos scrollen op sociale media. Niemand houdt je tegen! Hoewel je misschien best even unplugt van het online gebeuren om het risico op meligheid te vermijden.

Wat te doen als single op Valentijn? - Flashmagazine

Of toch samen

Dat je liefdesleven momenteel even een pauze neemt, wil natuurlijk niet zeggen dat je Valentijn niet kan vieren met jouw favoriete bekende acteur/actrice waar jij altijd al een oogje op had. Hou een marathon met films waarin jouw crush een rol speelt en droom gezellig weg.

Je hebt misschien ook wat vrienden die net zoals jij als vrijgezel in het leven staan. Waarom doen jullie niks samen? Organiseer een feestje waarbij jullie cadeautjes uitwisselen om te tonen hoe graag jullie elkaar hebben. Zo kunnen jullie ook mooi opscheppen over de leuke dingen die jullie gedaan hebben op Valentijn en het mooie cadeautje dat je gekregen hebt.

Wat te doen als single op Valentijn? - Flashmagazine

Liefde is natuurlijk een breed begrip en iemand anders iets gunnen is daar een mooi voorbeeld van. Help een koppel met kinderen uit de nood en babysit tijdens Valentijnsdag op hun kroost zodat zij ook even een momentje van rust hebben.