Kende jij deze feiten over water al? Wij frissen je kennis even op!

Kraanwater drinken …

  in plaats van flessenwater doet je je per persoon wel 320 euro per jaar besparen! Het is niet alleen goedkoper, maar ook veel ecologischer omdat je geen verpakkingen gebruikt. 

Hard water …

… betekent dat er veel calcium (kalk) en magnesium in het kraanwater zit. Met waterontharders en onthardingsfilters kun je het water filteren en ‘zacht’ maken. Kalk in water is niet schadelijk voor het lichaam, maar wel voor apparaten. 

Water drinken … 

… zorgt ervoor dat de gifstoffen in je lichaam worden opgeruimd en het houdt je huid gezond. Zo blijft ook de vochtbalans op peil en kan je lichaam optimaal functioneren.

Water pimpen …

… doe je heel simpel met de smaken die je lekker vindt. Zomerse toppers zijn munt en  schijfjes limoen, maar ook komkommer, aardbeien en pompelmoes zorgen voor een frisse en suikervrije toets.  

Mineraalwater … 

… is niet beter of gezonder dan kraanwater. Ons kraanwater moet aan strengere kwaliteitseisen voldoen dan water dat in de supermarkt te koop is. 

Bruiswater …

.. kan je zelf maken met een Sodastream. Met enkele simpele drukken op de knop verandert het je kraanwater in heerlijk bubbelend water. Hoeveel bubbels je wilt, bepaal je trouwens zelf! 

DELEN