Het leven is een draaimolen. We springen erop en toeren lustig mee. Maar soms wil je er gewoon eens even af. Genoeg tumult. Even halthouden bij de essentie. Een rustige geest in een gezond lichaam. Wij waren alvast helemaal zzzzzen.

Stilte

Volgens experten wordt stilte als nieuwe vorm van mindfulness gezien. Een trend die zich steeds meer doorzet. Stilte opzoeken doen we steeds vaker. Het lichaam wil ons onbewust vertellen dat het rondom ons te luid is, dat het voor even genoeg is geweest. Oordopjes en silent retreats zullen bijgevolg steeds populairder worden, want stilte is een steeds zeldzamer goed. Ja hoor, de digitale detox hoort daar ook bij. Smartphone uit.

Geluidstherapie

Kom je niet tot rust in al die stilte? Mogelijk. Dan kan je proberen te ontspannen met geluidstherapie. Hoe werkt dit? Eenvoudig. Ga liggen, sluit je ogen en luister naar de geluidsgolven van bepaalde rustgevende klanken. Klankschalen zijn hiervoor ideaal. Geruis van de zee, een kabbelend beekje, …

Gepersonaliseerd gezondheidsplan

Het aantal DNA-testen neemt spectaculair toe. Waarom een genetische test populairder wordt? Deze test verraadt je of je aanleg hebt voor bepaalde ziektes. Zo kan je je een heel stuk gerichter op je gezondheid focussen en je levensstijl hierop afstemmen. Jouw gezondheidsplan is geboren.

De post-workout

Stretchen na een training en een gezonde snack eten? Kleine moeite, groot resultaat. 

Wat eet je nu best na een workout? Zomaar de bank op na de sportschool met het eerste beste eetbare dat je tegenkomt, is uit den boze. Gezond eten, voldoende slapen en je workout doseren, zijn de geheimen van het succes. Na inspanning, ontspanning. Dat is de vuistregel.

Tai Chi

Wint steeds meer aan fans. Is ook niet zo gek. Deze Oosterse vechtkunst helpt stress te verminderen en schijnt te zorgen voor meer harmonie in je lijf. Yoga en Tai Chi zijn niet hetzelfde. Je moet vooral het verschil zien. Ze werken immers beide met energie en bewegingsvormen. Tai Chi is vooral jonger, terwijl yoga vooral gericht is op de eenwording met transcendentie en zelfrealisatie. Tai Chi kan overal, in je living, in je achtertuin of op je terras. Maar na je werk je auto parkeren en voordat je naar binnengaat een klein ommetje maken, ontstresst enorm. Probeer maar eens.

Goed voor jezelf zorgen

Wellicht het allerbelangrijkste, want bovenstaande heeft alleen zin als je jezelf goed verzorgt. Tijd voor jezelf is belangrijker dan je denkt. Gezond leven, eten, bewegen, … maar ook mentaal je op een correcte manier voortbewegen in het leven is primordiaal. En daarmee niet altijd eenvoudig. Drukke job, de kinderen, was en plas, alles loopt maar door, op dat parallelle spoor. En dan is het een uitdaging om die lijnen af en toe eens te kruisen. Als je zelf gelukkig bent, straal je dat uit, innerlijk en uiterlijk. Alleen dan kan je ook geluk ‘geven’.