De eerste maanden van het jaar liggen alweer bijna achter ons. Hopelijk houden jullie je goede voornemens nog altijd vol. Of zijn er al een paar gesneuveld? Normaal, want daar dienen ze eigenlijk toch ook voor… Om niet al te lang mee te gaan! Tenzij het seksuele voornemens zijn natuurlijk, zoals bij Kaat. Ze vertelt hoe die wel blijven standhouden.

Omdat ik weet dat jullie hier benieuwd naar zijn, ja, mijn voornemens waren daadwerkelijk seksueel. Hoe kan het ook anders… Ik woon momenteel met mijn man in bij mijn ouders, want we zijn drie jaar geleden begonnen aan een tijdrovende verbouwing. In die drie jaar tijd is er veel veranderd. Zo zijn er bijvoorbeeld twee kleine kotertjes bijgekomen. Het beste bewijs dat je daadwerkelijk een seksleven kan hebben als je bij je ouders woont! Maar buiten het feit dat we weinig privacy hebben, komen daar nu ook nog eens slapeloze nachten bij. Niet bevorderlijk voor het seksleven!

Daarom dat mijn voornemen was om er meer en bewuster terug ruimte voor te maken. Ik heb nu eenmaal liever geplande seks dan geen seks. En soms moet je die zin maken, hoe onsexy dat ook klinkt. Ik zie vaak in mijn praktijk dat veel vrouwen hiermee worstelen, maar het positieve daarvan is dat ik dus ook weet hoe je dit het best aanpakt!

Zo blijft je seksleven vurig in een lange relatie - Flashmagazine.be

De sleutels tot een spannend seksleven

Zit je in een langdurige relatie en is de seks niet meer wat het geweest is? Merk je dat je zin afneemt of misschien zelfs wel verdwenen is? Dan kan het helpen om:

1. Je open te stellen voor seksuele prikkels
Vaak vergeten vrouwen na verloop van tijd dat ze seksuele wezens zijn. Dat is niet zo heel raar: wij hebben nu eenmaal minder testosteron in ons bloed dan mannen, wat ervoor kan zorgen dat we minder spontane zin hebben. (Tenzij we verliefd zijn natuurlijk, dan is er wel veel testosteron aanwezig!)

Daarom is het belangrijk om niet van jezelf te verwachten dat je spontaan zin hebt om je partner te bespringen. Je zal je seksuele systeem moeten voeden en aanwakkeren. Dat kan door het lezen van erotische boeken, het kijken naar sensuele films, het luisteren van sensuele muziek, terug te denken aan spannende seksuele avonturen of eens een Ladies Night homeparty uit te proberen.

Op zo’n avond praat je openlijk over seksualiteit, leer je de nieuwste speeltjes kennen en doe je veel tips en inspiratie op. Bovendien is het gewoon erg leuk waardoor jij ongetwijfeld nadien de theorie in de praktijk omzet. Een ware boost voor je seksleven!

Kijk dus vooral bij jezelf wat je prikkelt en zet dat meer op het menu!

2. Te masturberen!
Ik ben zo een fan van masturbatie! Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die masturberen, meer zin hebben, een hoger seksueel zelfvertrouwen hebben, meer klaarkomen en aangeven betere seks met hun partner te hebben. Alleen maar voordelen dus! Maak er gebruik van! En durf ook op dit vlak te experimenteren. Koppelseks is boeiender als het niet altijd hetzelfde is, dat geldt ook voor soloseks. Probeer eens een nieuw speeltje, haal er eens glijmiddel bij, kijk eens een filmpje, probeer eens een andere manier van masturberen… 

Guest editors Kaat en Sara: zo blijft je seksleven vurig in een lange relatie - Flashmagazine

3. Je best te doen om jezelf sexy te maken
En investeer hier ook in! Men zegt wel eens: het is moeilijk om te begeren, als je jezelf niet begeerlijk voelt. Zorg er dus voor dat je jezelf wel sexy voelt. Dat kan soms in kleine dingen zitten. Ik heb bijvoorbeeld een nieuwe beha van Marlies Dekkers, met een metalen dingetje op mijn rug en als ik dat overdag voel tijdens het bewegen, voel ik me best sexy. Kijk eens of je zelf ook iets kan doen om je sexy te voelen. Misschien een mooi, spannend setje? Een zwoel parfum? Mooie lippenstift? Een cursus tango of juist buikdansen? Flirten met een onbekende? Alles is goed als je jezelf er terug begeerlijker door gaat voelen!

4. Tijd voor jezelf in te plannen
Als je hoofd de hele tijd vol zorgen zit, is er natuurlijk geen ruimte voor seks. Probeer af en toe te ontsnappen aan die dagelijkse drukte. Men zegt wel eens: mannen vrijen om te ontspannen, vrouwen kunnen pas vrijen als ze ontspannen zijn. Wat kort door de bocht, maar ik zie in mijn praktijk toch vaak dat dit inderdaad opgaat. 

5. Tijd te maken voor seksualiteit
Seksualiteit kan je misschien zelfs inplannen. Probeer er af en toe bewust tijd voor te maken. Ik weet het, dat klinkt niet sexy. Maar zelf heb ik toch nog altijd liever ingeplande seks dan geen seks. De koppels in mijn praktijk stel ik daarom vaak voor om een erotische avond in te plannen. Jullie moeten geen seks hebben op die avond, maar het is wel de bedoeling dat jullie op die avond op een intieme manier met elkaar omgaan. En moest daar dan seks van komen, dan is dat alleen maar mooi meegenomen natuurlijk! Hier werkt het alvast!

Guest editors Kaat en Sara: zo blijft je seksleven vurig in een lange relatie - Flashmagazine

Dat zijn vijf tips waarvan ik vaak merk dat ze terug wat in gang kunnen zetten. Zeker het proberen waard dus! Wie zegt er trouwens dat je eind februari geen goede voornemens meer kan maken? Het is nooit te laat voor verandering!

Zelf vind ik het niet altijd even gemakkelijk om de sexperte in mezelf te bewaken, dat geef ik grif toe. Of, het is te zeggen, in theorie natuurlijk wel, maar de praktijk is met twee kleine peutertjes wat minder simpel te realiseren. Het inplannen van seksualiteit helpt voor de kwantiteit. Maar uiteraard is de kwaliteit van het seksleven minstens even belangrijk!