De laatste weken mogen we niet klagen over het zonnetje. Ze schijnt regelmatig en daar genieten we met volle teugen van. Een degelijke zonnebril is dus zeker geen overbodige luxe. Bespaar er niet op, want een goede bril beschermt je ogen en is een duurzaam product. Het is immers een echt fashion item waarmee je gezien mag worden. 

Op zoek naar de perfecte zonnebril

Maar wat moet je weten in je zoektocht naar een leuke bril? Eerst en vooral: kies volgens je smaak en pasvorm. En koop een exemplaar waar je net iets meer voor wil betalen. Kwaliteit zit érgens in. Check zeker het volgende:

  1. Let op voldoende UV-bescherming, die minstens 99% UVB- en 95% UVA-stralen tegenhoudt.
  2. Groter is beter, simpelweg omdat het je ogen meer bedekt.
  3. De kleur van de glazen zegt niets over de bescherming. Lichte glazen beschermen soms beter dan donkere.
  4. Gepolariseerde glazen blokkeren schittering, niet UV-stralen. Dus ook dat laatste checken. Prettig om auto te rijden.

De pilotenbril

Pilotenbril

Altijd een blijver, of toch steeds een terugkomer. Je moet er minstens één in je lade hebben liggen. Zowel zakelijk als casual te dragen. Past bij iedereen, man of vrouw. Het is tijdloos, dus durf investeren in een duurzaam merk. Hij mag immers lang meegaan.

Wayfarer en Clubmaster

zonnebril

Al een aantal jaren populair en overgewaaid uit de jaren tachtig. Misschien heb je er nog een liggen? Gemaakt uit acetaat, metaal, of een combinatie van de twee. De laatste wordt vaak met een gouden metalen rand onderaan gedragen.

Rond

Ronde zonnebril

Helemaal van weggeweest, de ronde zonnebrillen. Ooit gedragen door hippies, is de ronde bril nu voor iedereen een must have, maar vooral een fashion hit. Dit jaar vooral met spiegelglas. Stoer, modieus en een beetje alternatief.

Cat Eye

Bron: http://www.dolcegabbana.com/

Was even uit het modebeeld verdwenen, maar nu helemaal terug. Een echte eyecatcher. Groot en vrouwelijk, onlangs een beetje getransformeerd naar vierkant. Echt wel weggelegd voor vrouwelijke dragers. Sierlijk, sexy, en onmisbaar in je collectie. 

Ga zeker eens langs bij je lokale optiek. Zij kan je meer vertellen over pasvorm en staat garant voor een kwalitatieve keuze. Have fun in the sun!