Het kan een hapje, snackje, lichte maaltijd of zelfs een lunch zijn. Een ding is zeker, het smaakt altijd!

Ingrediënten

voor 12 fritters

  • 1 courgette
  • 3 el bloem
  • 3 el gemalen parmezaan
  • 1 eitje
  • 1 tl za’atar
  • Peper en zout
  • Olijfolie

sausje

  • 1 stukje feta
  • Melk
  • Honing
  • Bieslook

Aan de slag

1. Was de courgette en rasp ze met een grove rasp. Doe de geraspte courgette in een grote kom.

2. Meng er de bloem, het eitje en de parmezaanse kaas onder. Kruid af
met za’atar, peper en zout.

3. Verwarm een ruime scheut olijfolie in een pan, schep een hoopje courgettemengsel in de pan. Druk met een lepel plat tot de gewenste dikte. Bak ze aan beide zijden goudbruin.

4. Voor het sausje meng je een stukje feta met een beetje melk, begin met een klein scheutje en voeg bij tot je de dikte van een stevige saus hebt.

5. Breng op smaak met een beetje honing en vers gesnipperde bieslook.

6. Serveer de fritters met het sausje.

 

Tip: Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette,
dan zijn de fritters mooi stevig

DELEN