Hmmm, deze aardbeiencharlotte ziet er toch echt onweerstaanbaar uit!? Het is dan ook de perfecte taart om je gasten te verrassen op een communiefeest of misschien kan je ze wel geven als geschenk bij moederdag. Met deze charlotte scoor jij altijd!

Snel naar de winkel

Kijk eens snel of je deze ingrediënten nog in de kast hebt liggen? Waarschijnlijk zal je voor enkele dingen nog snel naar de winkel moeten. Maak je boodschappen lijstje dus maar klaar:

  • 3 eieren, gesplist
  • een snuifje zout
  • 170 g suiker
  • 50 g bloem
  • 40 g maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 gelatineblaadjes
  • 350 g mascarpone
  • 5 eetlepels melk
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 el citroensap
  • 1,5 dl slagroom, opgeklopt
  • 0,5 dl koude espresso
  • 2 eetlepels eau-de-vie
  • 500 g aardbeien, in stukjes
  • 200 g lange vingers
  • 200 g witte chocolade
  • enkel druppels rode voedingskleurstof

Voila, nu kan je aan de slag gaan!

  1. Bedek de bodem van een hoge springvorm met een doorsnede van 18-20 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Klop het eiwit met een beetje zout tot stijve pieken. Voeg er tijdens het kloppen langzaam 90 gram suiker aan toe. Hef voorzichtig de eierdooiers onder het eiwit.
  3. Meng de bloem, de maïzena en het bakpoeder onder elkaar. Boven het eiwit zeven en er vervolgens voorzichtig onder heffen. 
  4. Doe het deeg in de springvorm en strijk het mooi glad. Plaats de vorm in de oven en laat de cake 20-22 minuten bakken. Af laten koelen, uit de vorm halen en omdraaien. 
  5. Snij de cake doormidden, leg één helft op een bord en zet er de taartring rond.
  6. Meng de espresso en de eau-de-vie onder elkaar. Besprenkel hiermee de beide cakehelften. 
  7. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
  8. Roer de mascarpone, de melk, 80 gram suiker, het citroensap en de vanillesuiker onder elkaar. Warm hiervan ongeveer 3 eetlepels op. 
  9. Los de gelatine op in de warme mascarpone. Af laten koelen en onder de rest van de mascarpone mengen. Hou 3 eetlepels apart. 
  10. Meng 300 g aardbeien onder de mascarpone. Verdeel 2/3 van dit mengsel over de onderste cakehelft. Leg er de andere cakehelft op. Bestrijken met de rest van de aardbeienmascarpone. Laat dit minstens 4 uur rusten in de koelkast. 
  11. Verwijder de taartring en smeer de zijkant van de cake lichtjes in met de resterende mascarpone. 
  12. Smelt de witte chocolade en roer er de kleurstof onder. Dip hier de lange vingers tot de helft in en zet ze tegen de kant van de cake. Bind er een strik rond. 
  13. Verdeel de resterende aardbeien mooi bovenop de cake. 

Klaar!

Zo, jouw aardbeiencharlotte is klaar. Maak nog snel een mooie Instagrampic van je creatie en vergeet Flashmagazine zeker niet te taggen 🙂 !  Zo kunnen wij ook meegenieten van jouw kooktalent!

Zet je liever een vegan frambozen cheesecake op tafel? Dan zal dit recept zeker bij jou in de smaak valen!