Snak jij met dit goede weer ook naar een heerlijke cocktail samen met je vrienden? Organiseer dan een e-aperitief met hen via Skype of een andere app en maak allemaal zelf een lekker drankje. Wij zetten alvast de beste cocktails die je thuis kan maken op een rij!

Mojito

Iedereen kent hem wel: de aantrekkelijke frisse Mojito! Deze is heel simpel om te maken en ook enorm lekker. Met amper 6 ingrediënten staat de mojito voor je neus. Schenk 50 ml witte rum, 15 ml limoensap, 60 ml bruiswater en 2 theelepels suiker in het glas. Stamp hier de muntblaadjes in zodat het aroma goed vrijkomt. Vul het glas met crushed ijs en roer alles goed om. Voor de afwerking gebruik je best een munttakje en partjes limoen. Genieten maar!

Cocktails die je thuis kan maken

Gin-Tonic

Gin-Tonic, GT, G&T… Een echte klassieker met ontzettend veel varianten. Vul bij voorkeur een ballonglas met ijs en roer zodat het volledige glas goed koud is. Als er water is vrijgekomen, giet je dit best weg. Hierna giet je 50 ml van je favoriete gin over het ijs en knijp een limoen uit. Roer even en giet dan 100 – 120 ml tonic in het glas. Roer alles nog even om en klink samen met je vrienden!

Cocktails die je thuis kan maken

Mimosa

Dit is waarschijnlijk dé makkelijkste cocktail die je kan maken, hij valt bij zowat iedereen in de smaak en hij is heerlijk verfrissend! Wat je nodig hebt is 60 ml vers sinaasappelsap in een champagneglas. Schenk hier voorzichtig 60 ml champagne, cava of prosecco bij en zorg dat het glas niet overstroomt. Roer even met een lepel en schenk als laatste 5 ml Cointreau erbovenop. Je kan het glas afwerken met een beetje zeste van sinaasappel. Schol!

Cocktails die je thuis kan maken

Drink jij liever een lekkere sangria om je al in zomerstemming te brengen? Ook daar hebben wij een heerlijke variant op voorzien!