Heerlijk verfrissend voor een warme zomerdag: coleslaw met appel. Het is trouwens het perfecte bijgerecht voor spareribs op de BBQ.

Een gezellige barbecue, toch niks zo leuk als dat! Het recept voor de coleslaw vind je hier, maar kijk ook snel in de nieuwe editie van je Flash, Puur en Ziezo Magazine. Daar vind je een lekker recept voor ribbetjes met oosterse lak.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de salade

  • 1 kleine witte kool
  • 200 g geraspte wortelen
  • 2 zure groene appels
  • 2 el suiker
  • 1 el zout

Voor de dressing

  • 125 g zure room
  • 100 g mayonaise
  • 50 ml appelazijn
  • 3 el suiker
  • 3 el honing
  • peper

Recept: coleslaw - Flashmagazine

Aan de slag!

  1. Mix de zure room, mayonaise, appelazijn, suiker en honing samen in een kom om de dressing te maken. Breng op smaak met peper van de molen.
  2. Snij de witte kool heel fijn. Dat doe je het beste met een mandoline. Schil daarna de appels en rasp ze. Meng uiteindelijk de witte kool met de appels en de geraspte wortelen.
  3. Voeg de kool, appels en wortelen samen met de suiker en het zout en laat een 15-tal minuten trekken. Doe alles in een vergiet en spoel er de suiker en het zout af. Droog daarna in een slazwierder.
  4. Meng als laatste de dressing onder de sla.

TIP: deze coleslaw kan je onmiddellijk serveren, maar blijft ook nog enkele dagen goed als je hem afgesloten in de koelkast bewaart.

Smakelijk!

Nog op zoek naar een ander lekker bijgerecht? Wat dacht je van een heerlijke Italiaanse salade van tomaten en burrata met basilicumolie? Dat wordt smullen!

Hou ook onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van andere heerlijke recepten.