Iedereen houdt wel van pizza. Zo zijn er veel bekende standaard pizza’s, zoals de Margherita, Calzone, Quattro Formaggi of een gewone pizza salami. Maar er bestaat ook een pizza Cheeseburger! Kan het voor jou niet gek genoeg zijn? Lees dan nu verder en ontdek de gekste pizza’s ter wereld!

Topping

We hadden hem net al even laten vallen: de Cheeseburger pizza. Deze is heel simpel te maken. Beleg twee pizza’s naar eigen keuze. Bak een platte hamburger, steek de hamburger tussen de twee pizza’s en klaar! Nu heb je een Cheeseburger pizza. In de Verenigde Staten zijn ze trouwens heel creatief met hun pizza’s. Daar werken ze hun pizza vaak af met nacho’s. Experimenteer ook eens met de tomatensaus en vervang het gewoon door inktvisinkt! Let op, de pizza ziet er misschien niet meer zo smakelijk uit als ervoor… Durf jij het te proberen?

De gekste pizza’s

Vulling

Tijdens het maken van je pizza kan je ook de bodem een extra touch geven. Zo kan je de die vullen met héél veel kaas en dan bedekken met cornflakes. Vreemd, maar blijkbaar toch lekker! Je kan je korst ook opvullen met vlees. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld kippenblokjes. Dit zorgt voor een kleine verrassing tijdens het snijden. Je kan je pizzadeeg ook vervangen door bageldeeg. Werk dan de korst af met sesamzaad. In Japan maken ze zelfs regelmatig de korst van een pizza uit gefrituurde garnalen!

De gekste pizza’s

Zoet, zoeter, zoetst

Je kan met je pizza ook de zoete kant opgaan. Maak hierbij geen normaal pizzadeeg, maar werk eens met cookie dough. Beleg je pizza dan met M&M’s of een andere zoetigheid. Je kan je pizza ook oprollen in de vorm van een ijshoorntje. In de VS maken ze normale pizza Margherita’s in de vorm van ijshoorntjes, zo kan je je pizza op de dansvloer gemakkelijk opeten. Deze twee horen dan ook zeker thuis op de lijst van de gekste pizza’s!

De gekste pizza’s