Kan jij niet zonder koffie? Dan heb je waarschijnlijk ook een favoriete bereiding. Of misschien heb je deze varianten gewoon nog niet geproefd… Want dit zijn de lekkerste koffies die je gewoon zelf kan maken!

Dalgona koffie

Deze Zuid-Koreaanse koffie is een echte hype. Het is een simpel drankje op basis van instantkoffie, suiker, water en melk. Je voegt twee eetlepels instantkoffie, twee eetlepels gekookt water en twee eetlepels suiker samen in een kom en mixt dit dan tot een luchtig mengsel. Heb je geen mixer? Je kan het ook met de hand mengen. Schenk koude melk in een glas en voeg het luchtige mengsel bovenop de melk toe.

Lekkerste koffies voor een welverdiende break

Nutella koffie

Gek van Nutella én koffie? Dan ben je gegarandeerd fan van deze variant! Hij is trouwens heel makkelijk om te maken. Dit heb je nodig: een kopje melk, een theelepel vanille extract, een eetlepel suiker, vier eetlepels Nutella en een klein kopje espresso. Voeg alle ingrediënten samen en mix tot een glad geheel. Serveer het in een glas en doe er wat stukjes chocolade bovenop. Smullen maar!

Lekkerste koffies voor een welverdiende break

Irish koffie

Mag het voor jou wat straffer? Dan is de Irish koffie iets voor jou! Zet je koffiemachine aan en maak zwarte koffie. Terwijl je dit doet, kan je de whisky opwarmen. Giet 1 theelepel whisky en een halve theelepel rietsuiker in een steelpan en verwarm dit op een zacht vuurtje. Het is belangrijk dat je blijft roeren en deze niet laat koken. Als de whisky en koffie warm zijn, giet je eerst de whisky in een glas en dan de koffie erbovenop. Werk af met een laagje slagroom.

Lekkerste koffies voor een welverdiende break

Starbucks Frappuccino

Als je je favoriete ijskoffie niet kunt halen, dan maak je die toch gewoon zelf? Je hebt wel een harde blender nodig om het ijs te malen. Maak een kopje espresso klaar en laat dit afkoelen. Voeg hier een kopje melk, twee theelepels suiker en twee kopjes ijs aan toe en mix dit tot het ijs fijngemalen is. Om het echte Starbucks-gevoel te krijgen, serveer je het drankje met slagroom en karamelsaus.

Lekkerste koffies voor een welverdiende break

Kunnen de lekkerste koffies je niet bekoren en ben je eerder fan van een klassieker zoals latte macchiato? Ook die wordt gegarandeerd heerlijk met onze tips!