Ben jij verzot op heerlijke desserts en maak jij zelf de lekkerste? Dan is het WK Tiramisu de uitgelezen plaats om je culinair talent tentoon te stellen!

Doe mee met het WK Tiramisu - Flashmagazine

Noteer in je agenda

Voor de derde keer op rij wordt het wereldkampioenschap georganiseerd. En deze keer vinden de Europese selecties van het WK Tiramisu plaats in Brussel op 11 en 12 oktober. Als je wint, volgt er nog een halve finale op 14 oktober en voor de uiteindelijke finale vlieg je naar Treviso in Italië begin november. Zo weet je alvast wat je te wachten staat!

Doe mee met het WK Tiramisu - Flashmagazine

Origineel of creatief recept

Om deel te nemen moet je 18 jaar of ouder zijn. Ook enkel ‘amateurs’ kunnen meedoen. Daarnaast kan je kiezen om je uit te leven met het klassieke recept of om voor iets creatiever te gaan. Voor dat eerste moet je de basisingrediënten gebruiken: lange vingers, mascarpone, eieren, koffie, cacaopoeder en suiker. Voor de originelere versie moet je mascarpone, eieren, koffie en cacaopoeder gebruiken, maar mag je de lange vingers vervangen en maximum 3 andere ingrediënten toevoegen. Aan jou de keuze!

Een ding is alvast zeker, dat wordt smullen…

Niet zo’n fan van tiramisu? Dan is deze frambozen cheesecake misschien meer iets voor jou!