Dat we een zwak hebben voor streekproducten, is geen geheim meer. Onze voorliefde voor kwaliteit én een mooi verhaal van Limburgse origine bovendien, leidden ons naar Guy Jottay, Limburgse bezieler van het heerlijke drankje G-moncello en gekend als meermalig Belgisch en Europees kampioen stijldansen. We proefden dat het goed was.

Menton

We schrijven anno 2000. De schoonouders van Guy woonden in Menton, het wereldvermaarde citroenenstadje. Waar de liefde voor de vrucht ontkiemde. Via een authentiek recept uit Ventimiglia, het Italiaanse stadje vlak om de Franse hoek, heeft Guy geleerd limoncello te maken met magnifieke citroenen uit eigen tuin. Geduldig, gefaseerd en steeds met het oog op absolute topkwaliteit, werd G-moncello boven de doopvont gehouden. Inderdaad, Guy zet de ‘G’ in ‘G-moncello’. Authentieke limoncello met een zuiderse twist.

Op de markt

Tijdens de lockdown vond Guy tijd om zijn drankje op de markt te zetten. 

G-moncello wordt gemaakt van zonovergoten bio-citroenen en enkel pure ingrediënten. Iedere citroen wordt één voor één afgespoeld en met de hand geschild. Elk flesje wordt manueel voorzien van een etiketje en een verwelkomsttekstje recht uit het hart. 

Kortom, pure ambacht, met als hoofdingrediënt onversneden passie.

Respect

‘Volgens mij is er op veel plaatsen gebrek aan respect’, vertelt Guy. ‘Respect voor het product alsook voor de klant, omdat er vaak minderwaardige limoncello wordt geserveerd’. Klanten zijn kritischer geworden en proeven écht wel het verschil tussen een handgemaakte en een doordeweekse limoncello. G-moncello koel je best op minstens -15 °C. Eens geserveerd, is G-moncello een streling voor alle zintuigen. Aan jou om te proeven van zijn uitmuntende kwaliteit.

Cheers!

  • G-moncello by Guy Jottay
  • Du Chastelei 78, 2170 Merksem
  • info@dancepoint.be

 

Win een van de G-moncello-pakketten

Surf naar www.intermedia.be/wedstrijden om deel te nemen en wie weet geniet jij binnenkort van dit lekkere drankje op jouw terras!

DELEN