Wie liever geen grote hoeveelheden alcohol of frisdrank nuttigt en toch graag een stevig drankje drinkt, kan met GIMBER verrassend creatief uit de hoek komen. Deze combo van gember, citroen, rietsuiker en een geheime kruiden- en specerijenmix wint razendsnel aan populariteit. De recepten voor mocktails, shots, warme dranken en gerechten zijn eindeloos en… het blijkt nog gezond ook! 

Ontstekingswerende en antibacteriële eigenschappen

Gember staat al een tijdlang bekend om zijn gezonde imago. De gingerol en shogaol zorgen voor die typische, pittige punch en bevatten ontstekingswerende en antibacteriële eigenschappen. Gember zou zelfs een gunstig effect hebben op de spijsvertering, het cholesterolniveau en de algemene weerstand. 

De gezondheidsmarkt lift graag mee op de trend van gembershots, -siropen en drankjes. Maar voor je je tot allerlei varianten laat verleiden, lees je best even de ingrediëntenlijst. 

Tip: Als het drankje biologisch en puur is, vind je dat sympatieke beetje bezinksel onderaan de fles waardoor je moet schudden voor gebruik. 

The perfecte serve

Oorspronkelijk kocht je GIMBER bij de biologische winkel of drankenspeciaalzaak, maar sinds kort zie je het glazen flesje ook opduiken in de supermarkt. Voor de prijs van 24,95 voor 70cl is GIMBER ontgetwijfeld niet de goedkoopste, maar wellicht wel de meest veelzijdige variant op de markt. Bovendien heb je voor de ‘perfecte serve’ slechts 3cl nodig die wordt aangelengd met bruiswater, tijm en munt. 

Wie graag avontuurlijk kookt, kan GIMBER gebruiken als sausje bij de zalm, in een thaise soep, bij cheesecake en op vanille-ijs. Of wat dacht je van een gember chai latte? Als je een slowjuicer of gemberpers bezit, kan je eindeloos experimenteren! 

Gember als gezonde ochtendroutine?

  • schil gemberwortel en citroen
  • snijd in stukjes en gebruik de slowjuicer
  • voeg honing of ahornsiroop toe voor een zoetere smaak 
  • schenk uit in een borrelflesje of shotglaasje
  • drink een glas lauwwarm water achterna 

Zin in variatie? Vervang de citroen door sinaasappel of verse ananas.

DELEN