Omdat het niet altijd ‘ne kleine met stoofvleessaus’ kan zijn en je inspiratie misschien even op is, voorzien wij je van gezonde alternatieven voor een vette hap. 

Pizza met een bodem van bloemkool

Pizza: hard not to love it. Jammer genoeg is het geen weldoener voor je lijntje. Gelukkig bestaat er een koolhydraatarme versie! Een bodem in bloemkool in plaats van pizzadeeg is een pak gezonder. Wees bij het beleggen ook niet zuinig op vlak van verse groenten.

Gezonde alternatieven voor een vette hap - Flashmagazine.be
©15gram

Frietjes van pastinaak

Pastinaak werd ooit bestempeld als een vergeten groente. Wij zijn hem gelukkig niet vergeten. Pastinaakfrietjes zijn de oplossing als je graag een frietje eet zonder schuldgevoel. Gooi ze dan wel niet in het frietvet, maar bak de frietjes in de oven of een airfryer.

Gezonde alternatieven voor een vette hap - Flashmagazine.be
©Uitpaulineskeuken

Bananenpannenkoek

Zwarte bananen belanden vaak onterecht bij het afval. Zonde, want je kan ze nog gebruiken in een gezonde pannenkoek. Prak de bananen met een eitje en eventueel wat Griekse yoghurt. Even roeren en bakken maar! Zo tover je in no time een gezond ontbijt op tafel én verklein je de afvalhoop.

Gezonde alternatieven voor een vette hap - Flashmagazine.be
©Kitchentreaty

Courgetti

Pasta zit boordevol koolhydraten, wat echte dikmakertjes zijn. Heb je toch zin in een spaghetti? Dan kan je de pasta vervangen door reepjes courgette. Met behulp van een spiraalsnijder transformeer je jouw courgette naar mooie sliertjes. Heb je dit niet in huis of heb je er gewoon de moed niet voor? Vele supermarkten hebben kant-en-klare sliertjes courgette in hun assortiment. Net zoals gewone pasta, kan je courgetti eindeloos combineren. Met bolognesesaus of een pesto. Scoren doe je er altijd mee!

Gezonde alternatieven voor een vette hap - Flashmagazine.be
©BBCGoodfood