Bladerdeeg met gerookte zalm en roomkaas met groene appel

Lekker romantisch, deze mooie bladerdeeghapjes in de vorm van een hart. Met gerookte zalm en frisse kaas met appel als topping. Dé ideale start voor een gezellige valentijnsavond. Want de liefde gaat door de maag, toch?

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • Sesamzaad
  • Grof zout
  • 100 g philadelphia
  • 100 g mascarpone
  • 1/2 groene (zure) appel
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl honing
  • peper en zout
  • 150 g gerookte zalm in reepjes
  • 1/2 rode ui in fijne halve ringen
  • Preischeuten

Aan de slag

1. Rol het vel bladerdeeg af en steek er met een vormpje hartjes uit. Snij het deeg +/- 0,5 cm van de rand lichtjes in en prik met een vork gaatjes in het binnenste deel van het deeg.

2. Smeer met een borsteltje losgeklopt ei op de rand van het deeg en bestrooi met sesamzaadjes en grof zeezout.

3. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de vormpjes 10 tot 15 minuten voor, tot de randjes van het deeg lichtbruin zijn.

4. Snij een halve groene appel in kleine blokjes. Meng ze onder het mengsel van philadelphia en mascarpone. Voeg de appelazijn toe en kruid af met voldoende peper en zout.

5. Vul de bladerdeegvormpjes met het kaasmengsel en schik hierop gerookte

zalm, rode ui en preischeuten.

DELEN